[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(335) 電腦節來臨

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唔熟external HDD
但買返大廠應該冇乜事
連配件413mm
咁air 1000 都ok既 但都過你長度

Air 100就405

之前喺悠二度砌機,用3080ti,上華碩度換到隻SSD
呢期佢自己做既優惠
唔幫我R埋
Gay
我想星期五去,有多既比張我
悠二我啱啱收到部機喇
正想拆張display card 裝返SSD落去
但我點都蚊唔到張display card出嚟
係咪有嘢會lock住張卡?

Pcie 槽會有個卡扣 但冇咁方便

你可能要支長批隊落個卡扣鬆張卡出黎
想問係壓落去定了起?
VIP飛有咩特別?
上年都唔洗排隊
Hi 悠二,
GPU唔想用G字牌
CPU感覺上用i7會快小小
主要用wifi上網
會2k 144hz打機
火牛如果upgrade會好D可以upgrade
呢個list係咪ok
1 x Intel® Core™ i7-12700 BOX 行貨
價錢:$2,670

1 x [8月優惠]Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6 + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$940

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$770

1 x [優惠]Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$769

1 x ASUS ROG Strix GeForce RTX™ 3070 8GB GDDR6 LHR (可單買或砌機)
價錢:$4,999

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x [8月優惠]Be Quiet PURE BASE 500 FX ARGB Tempered Glass ATX + Be Quiet! PURE LOOP 2 FX 240mm ARGB CPU Liquid Cooler 套裝優惠
價錢:$1,499

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $12,226
https://www.faroll.com/customize#Mzc3OCwzODU0LDM4NzYsNDg5Miw0OTY0LDUzNzQsNTU5MA
好似有分特別通道?唔洗兜到仆街掛聽日落中央田睇下派晒未先
卡用dual啦 平d

火牛用750w版
Thanks bro
搞掂準備開機
Dual 係咪乞版,會有咩分別架
散熱冇咁好

不過都已經夠
收到屌廢劵 終於有錢買老母版同cpu
依家邊個係giga契仔 聽日去幫襯
Sorry我真係電腦白痴
我卡咗係到點入window

未用過TUF板係咪右面啟動順序加返隻M.2 SSD落去?

想買咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞