[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(335) 電腦節來臨

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
可以

到時落單remark

正常係裝10 試用版 要11自行升級 都好簡單 office 就唔會
有冇link睇下 我都想睇下details
咁貴買返黎都想部機速度快D 唔想俾其他HD拖慢...總之希望部腦快!
有無得叫佢幫我裝埋WIN11 PRO..一條龍服務... OFFICE就淘寶
不過有啲人似乎係隻software setting搞錯咗show錯number其實係無嘢但係都有真係發現唔見緊data跟住一陣間就死咗既
https://www.chiphell.com/thread-2436573-1-1.html
https://bbs.nga.cn/read.php?tid=33087694
https://bbs.nga.cn/read.php?tid=32848597
開機個下load 入windows 會慢少少 因為佢要load 哂所有drive 不過都好快

入到windows 就冇事發生

你remark 裝windows 11 pro 試用版 你之後自己入key
Budget 4-5k
打機中畫質,
要有Wi-Fi,已有hdd
Thanks
難搞d

你會玩咩game
你係已有hdd

但都會買ssd架啦
唔洗呀,不過可以加隻2-3tb嘅hdd
新機冇ssd 好慢喎
我諗到有個方法可能可以快D?
就係有舊野可以外置用黎讀個hardisk 插個hardisk 落去連USB 就得 請問果舊野叫咩名?
想試下咁樣部機會唔會高速D
悠閑用姐
點睇lkevv?見啲utube都recommend佢同埋gen3同gen4係未差唔多平時用嚟執圖整片部laptop唔該哂巴打
唔高要求玩咁都得既

你之後想高要求d 直接加卡
1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,599

1 x [8月優惠]Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$830

1 x [8月優惠]ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$420

1 x WD Black™ SN770 500GB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$410

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Tecware Flatline Mini Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$309

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,296
https://www.faroll.com/customize#Mzg1Myw0ODkzLDQ5MTAsNTI3Niw1MjgxLDUzNTIsNTM3NA
算啦 直接裝落部機算啦

唔會慢得幾多 同埋理論上只係開機個下
laptop建議wd sn770慳電啲無咁熱
Not bad
有冇有dram既推介
咁就kc3000反正平咗抵玩
好 我聽日去睇下
KC3000 $848
咁MSI 個條$899 抵嗰抵呢?
push

有無ching可以解答下
邊度買划算啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞