One Piece Treasure Cruise - Flim RED 紅髮海賊團老笠活動正式開始!!

999 回覆
2 Like 1 Dislike
我又表達下對呢隻 game感想啦

由一上架開始玩到而家,未落過船,入坑主要都係對 op有愛,玩法唔複雜,卡面 artwork靚,唔玩 pvp 岩哂我呢 d單機撚自娛,抽卡係每個月底最期待最興奮既時刻,最深刻印象係當年3周年喺日本旅行搭緊新幹線抽到限定山治 我亦都係咁上下時間破左處做左輕課金玩家

隻 game由初初只有主線,到雙周,降臨,決戰,再開發競技場,大連戰,大亂鬥,絆決戰,海賊祭,營運係 cap水,但睇得出係有心搞既,食相難唔難睇就見仁見智(我覺得係難睇既) , 上面巴打都有講,呢排活動模式比較單一,骨灰舊角擺足喺度咁多年,什麼白鬍子海賊團/舊草帽系列 etc, 開始覺得抽齊新金卡仲難過抽當期限定,卡池太大了

營運食相難睇有時又難怪會棄坑落船,百貨應百客,我就調節自己心態,見有愛既就課少少當支持下,海賊祭呢 d燒石拼抽卡既模式,我就每日玩3場就算,呢個擺明係課長向,自己想玩想肝排名既就玩,時刻記住而家係我玩 game, 唔係 game玩我
呢隻驚養生玩就啱㗎啦
我呢啲零課友 基本上活動打石夠你抽兩至三次十連
就係呢幾次同笨大交手
抽到當期角就肝少少拎多啲獎勵
無就hea 打 儲石等下期活動再拼過

另外活動好多紅紙送 左補補右補補咁 個box 豐富左對新活動點都有啲渣拿既

不過自從佢set 死左卡普挑戰獎勵後 無獎勵自然無人再打
無左組新角挑戰既樂趣係真 變咗好多勁角活動過左變倉管

用新角挑大航海又無謂 佢又fix死左獎勵條件
舊角雖有番生 但門檻太高 要食自己十隻先爆到潛
有邊個估到佢對上一次更新咁坑啲舊人㗎

變相最後都係養生玩

元袓玩家, 比達巴好有愛

我都認同真係要調整心態咁玩, 我由以前重課, 到現在輕課玩, 改一改心態, 個人會開心返晒。

比達巴可以諗定新PO topic
same 好記得第一次出路飛4檔 當時無保底 課左勁多都唔中

嬲都傻 然後就棄驚

玩呢隻驚真係要改變心態

原來呢隻係羅

課金pack 更新了
初心者同lv pack 都出返黎
計埋初心者 login pack, 有3個 login pack
買埋新的新手pack 同月卡
每日攞10石
總共7個10連終於中埋烏爺父子
買哂 lv pack走去抽,淨係補張藤虎
我拉左5下,第3下出煙鬼, 第5下出希娜
第3彈拉多3下, 希望中斯琪妹
拉左3下

3隻藤虎 1赤犬 2煙鬼
拉多下 中埋c棋姐 同埋中齊4大將
當你抽中哂4大將,就會心郁郁想要埋戰國, 我拉第一彈9下都中唔到
不了 佛系抽算

唔想抽回頭pool
希娜搭日和限定, 一開場可以9回和珠
想問下大航海海上餐廳,只係 max lv知山治夠唔夠,定係甚平都要 max埋?
我盟友說130lv 應該ok
你可以試下, 但其他就要130lv

你攻擊的次序可能要計算一下
你意思係全隊130 就夠?
而家海賊祭打夠100場先送限定既 lv突破券,焗住我昨日都要爆幾石去玩
又係時候開新 post
One Piece Treasure Cruise - 8.5 周年降臨
https://lih.kg/jhvbtT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
sorry, 打錯
應該係其他就要150lv

甚平130應該過到
謝謝 比達巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞