2022-23 NBA休季討論區(5)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
佢唔係矮既話實有nba打
usa u隊佢勁搶眼
Chet成場比法國條高佬食住, 下半場Lofton出黎爆分
佢個身型咩事
咁撚肥既
佢不嬲係咁 但又好靈活
係橫移差啲
但佢修返少少身未至於二輪都冇人揀下話
undersize但佢wingspan唔差 skillset又好似幾全面
我都唔明
大家都係6”6,Grant Williams 咪又係咁打PF
GW仲要首輪添
要佢做到80%既draymond green應該唔難喎 進攻強化版
佢係有傳波同識打short roll兼且射姿唔差有3分potential
真係唔多明
強如Jokic嘅肥仔都要俾人軍訓
呢件Lofton咁鬼矮打NBA死硬
打到Green咁都話唔難
80% 今年個個定全盛個個先
Green 係湧係def + off leader
全盛dpoy級 all star level , sec team + 1st def team
頂下時間姐,同joker嘅作用差好遠
OKC 幾有星味
佢哋揀人有一手
圍返起佢進攻同外投既潛力
ball handle+視野佢都算係有
不過佢啲防守真係好唔掂
純粹覺得二輪搏下一啲都唔失禮
成個再肥啲嘅Zach Randolph 咁
ball handle+視野肥仔有但廢鳩係頂級呢,防守直頭核黎,單防協防指揮交通都仲係頂級,用呢隻肥仔佢自己防都未搞掂啦.仲80%廢鳩. 廢鳩依家係無咩自主進攻能力,有既話已經係mvp level. 洗唔洗咁睇小廢鳩
佢個身形咁,上限咁低邊有隊會圍住佢砌
法國個條友係chet嘅升級版黎
點會唔俾佢食住
所以今年想要chet但唔中既, 黎緊一兩年揀法國仔都OK
講到尾都係運
%差好少但只抽一次姐

同埋安慰獎係Scoot Henderson都好吸引
後面個堆咪睇打咩學校同分區
Grant 大學Tennessee
Green打Big ten , 數據算好先2輪執返去
Lofton 打CUSA分區,啲唔出名學校自然低機會中選
可能是個狀元柒呢
Cade/Jalen Green都發展幾好
法國仔仲削過Holmgren
我唔睇好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞