2022-23 NBA休季討論區(5)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
牙ben塞住個底,佢可以開發到3分已經好叻啦
現今籃球打背籃=on9,最低效,所以先冇人會背籃你面框高效太多
想學野

背籃淨係係現今籃球先最低效?
定背籃一直都最低效?

定你想講現今籃球既節奏更加暴露咗背籃低效既問題?
係現今籃球太著重Transition,你睇以前籃球唔會將個節奏推到咁快,咁做多啲低位呢啲嘥時間磨嘅技巧都冇問題 ,所以係籃球着重嘅嘢唔同咗先令到用嘅人更加少
有油雞既牽引力同空間感就可以
不過jokic腳步始終冇mb甘靚
論背籃單打Embiid係勁D,
但Jokic串連到成隊波
其實Olajuwon 到生涯中期先真正咁突破視野局限,老實講我覺得mb都得,有時佢打得太急
係,我都聽過,不過包夾亦係問題
我覺得兩個人唔同,正如MJ 同LBJ一樣
起碼打埋今季 有咩好等
同埋係無隊有asset 唔係網唔放
Ki kd 開到聲要走人,
硬留冇意思,唔會有心打
加埋你係度,就更加唔想打。
佢地最多hea 足全季
網就會total loss
Pacers Could Sign Deandre Ayton As Soon As Monday

The Pacers had to complete the Malcolm Brogdon trade with the Boston Celtics before they could move onto a deal for Ayton. That trade was officially completed on Saturday. The Pacers are now within range of being able to sign Ayton to a max offer sheet, or to work a sign-and-trade with the Suns.
現今籃球壓迫持球者同上幾個年代嘅壓迫持球這根本兩回事,你係低位背籃可視角度已經低,重要未計戰術會壓迫你分波,睇艇play in 就知道一堆側翼嘅壓迫係幾咁恐怖,所以現今籃球戰術上令到背籃攻勢沒落
rapper 拎大約
harden 減薪為球隊好
Total loss啲咩 KD仲有四年約
同Ben西Case一樣姐
究竟係唔係調轉
係咪一定郁tuner
有ayton就唔洗要tuner, 但如果溜開offer 大腸唔match 就可以留黎換其他野,大腸match 就唔洗換kd.
數字人最傷係Bynum唔知點解又大傷兼完全打唔到 本來佢哋係keep住游走6-8 Seed嘅位置

不過之後擺爛擺到走火入
😟
搞咁多嘢重建就係為咗ayton
Ayton+J. Smith+Mathurin+Buddy+Haliburton

好J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞