[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(329)冧冧冧!!!

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
用咗個自動超頻,到底超咗啲咩?淨係睇得明Memory Clock +200
早一個月傾到咪好
打死班上游佢
你估我冇傾咩

但我始終唔係廠黎架嘛

我同到班代理.甚至台灣原廠傾到計,但係最終決定權起佢地到
G持

但我唔撚G持廠家代理 我覺得佢地仲未想散貨
其實我同你講 個問題唔係出自代理到
即係代理啦
唔係呀 原廠呀
自膠
廠家先岩,一定係密謀定價
我知你個價好低,不過作為DIY玩家,我接受唔到礦難,廠家仲係要賺咁盡,開價咁高
係原廠對香港真係好差

你見到台灣真係劈到痴左線
香港 = 有米
台灣 = 窮到得返台妹
京東不可信,台灣貨同EVGA冇門路,所以要硬食香港價

屌,EVGA 3080 5千蚊, 我地仲要用4千蚊買3060TI 仲要已經係盡撚咗力先爭取到
親疏有別
係咪唔CARE 香港市埸
MSI 3080 玩完啦

ASUS降到落黎.仲要ROG.平成幾百蚊
msi 6999 係12g喎
10g一般夠啦

同埋rog 平過佢500蚊

當係差價

不過我Giga做緊優惠.12gb送aorus gen4 1tb

https://www.faroll.com/product/5169/gigabyte-geforce-rtx-3080-gaming-oc-12gb-gddr6x-giga-aorus-gen4-1tb-ssd
「個市場咁細,抬價容易到飛起,想買平嘢嘅咪等下囉
邊張咁平 定係抽緊2KF果張割肉3060TI水
下次到3060ti既話,見你咁辛苦,我幫你割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞