[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(329)冧冧冧!!!

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
原來係咁 長知識了 非常感謝
多謝曬,估唔到都仲有咁多位可以減btw我見16GBx2 平嘅得返adata呢d爬文聽講係伏嘅牌子,咁我買兩個16GBx1?合埋一齊就變雙通道?
呢個
G.Skill Ripjaws DDR4 SO-DIMM DDR4-3200MHz 16GB (1x16GB) F4-3200C22S-16GRS
$540 x2? =$1080
得一間舖有 唔係我個state
Cooler Master Hyper 212 Black Edition係唔係無咁好 quality ? 夠唔係12400散熱?
求其一隻塔散都夠
首先sodimm係laptop用
另外建議都係買成對既ram唔好分開買
比較少問題
ram總之3200CL16 16GBx2
最平果幾對度執好少死錯人
好的
要過觀塘定係IG 落order
有冇邊隻240抵屌?
arctic排太厚管太硬
唔需要燈,唔急住換
用240不如風冷
其實而家勁嗰啲240水冷已經好過風冷唔少以前就話差唔多
VK 240幾勁
裝到入nr200? 有D疑惑
Radiator Dimensions : 276 x 120 x 27
Cap Dimensions : 83 x 76.6 x 65
有冇全機保架?
我都想
奈何nr200上風冷+厚身顯示卡,出入風唔平衡(一入,兩出)
香港VK係每年都會減保養

放得落nr200p啦
悠二想問下有冇成套asus eva 砌機set,見飛馬有得成套買
可以有
想要 3080 定 3090
搵我客服 可以有
hcg玩鳩自己咁癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞