[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(329)冧冧冧!!!

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Sony出mon
搞到我用緊27gp950都想換
日馬/美馬你揀seller係Amazon都直送香港
的確,MON係可以買定個靚嘅先
反正可以用好多年

BTW,一你老...
okdeepcool/ek/thermalright啲新一代aio大陸都已經賣咗好耐,香港代理搞乜鬼咁耐都未入
多謝腦場文化
所以要多多支持我二非腦場文化手足自己一個頂住好辛苦
同埋deepcool大陸牌我地連登仔唔會用
唔入貨啲人照樣清舊貨 鬼使跟咁貼咩
Cupid hmv monitor 好唔好?
呢隻未用過
得閒研究吓先
用緊i5-12400, Msi B660, PA120塔散, 3風扇thermaltake s100 case, display card RTX 2060ko

用4K mon set 1080P/2k resolution, 玩devil may cry 5 張display card gpu,8x度 memory就9x尾度,cpu 5x度 算唔算正常
想問下大家會點揀覺得呢部可以嗎? 中學生打下機睇下Netflix有無伏

HP VICTUS TG02-0001hk
i7-12700 F
32 GB DDR4
RTX3060Ti
同一個價錢砌機可以i7+3080
其實都係要睇實際點用
你觀賞距離太近買27吋up既4k都係把撚
礦潮後第一張6000樓下 3080 10Gb

單買 5999.砌機5899
https://www.faroll.com/product/3672/6gigabyte-geforce-rtx-3080-eagle-oc-10gb-gddr6x-lhr
LHR原本就平一截
唔要LHR,礦卡嘅機率仲大
而家咩卡都係LHR架啦.至上年年中開始.都唔會有新貨非LHR

LHR都炒左上去啦

起碼LHR d貨新d先
mon呢d咁大件貨, 無可能免運費
腦場有你呢句就放心了
4080一開波賣10000
一年半後50系就出,賣8000超抵
賣貴唔夠1000都叫炒窮撚到咁就咪撚砌機啦
屌你老母top model都要賣撚到msrp咁搵撚賣咩蝕埋蝕埋你幫人地頂間鋪?
炒價同正常markup你少少好撚大分別架大佬
出現了
係呀最好等佢地劈撚到半價先好買呀柒頭
賣貴msrp少少就話炒炒炒窮撚過閪學人打機
真 唔係個個好似我二咁蝕住做頂住腦場文化
要多多支持我二
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞