[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(329)冧冧冧!!!

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
第一日上連登?做連登仔生意一蚊都唔可以賺㗎
有賺姐係黑店
評價
吸塵機
底好似裝到風扇 140x2 ?
見佢support 2.5/3.5 hdd 裝背脊?

火牛上下啲位冇利用有啲浪費
想問下咁樣話cpu唔支援window 11係唔係姐係要換過粒cpu或者裝番window10?成日都會藍Mon reboot..
咁係唔係姐係要砍掉重練?
12400點會唔得
直接down win11重裝啦
我重裝都試過啦 睇埋官網都係冇寫支援win11
https://community.intel.com/t5/Processors/INTEL-CPU-Core-i5-12400F-and-Windows-11/m-p/1386488

上個月有人問M$,M$又話會UPDATE
結果成個月都未有
咁就碌柒啦而家機都打唔到
裝住WIN10用住先囉
等佢遲啲UPDATE
用win10算啦啦 冇得打機好辛苦
想請問下各位ASUS Tuf Rtx 3070 用Corsair 4000d air flow 原裝2個風扇夠唔夠散熱?

另外cpu 用noctua D15塔散會唔會over咗? 轉用d12 會唔會過熱?

唔該名位巴打
乜cpu?
直接大陸買未得….
水冷真心唔敢大陸買再靚既水冷都有機會漏水,到時就靠全機保救命,水貨唔通你成部機寄上去咩
撚仔
講真大陸做呢d野唔差!
唔通要買德國做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞