[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(329)冧冧冧!!!

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
同埋講埋用乜mon乜resolution
識diy就diy
唔想就我二/我型
我認我係biased
唔好玩啦巴打
認真wo普通1080p60hz mon?
我估硬碟死咗
我上網都見有人係咁既情況 都係估硬碟死咗
但我完全冇依方面經驗 係咪自己買返嚟換
建議你講低部腦完整規格,就會有好多熱心巴打幫你
評估完再決定去整/砌新機
滑鼠仲郁到又唔係好似死硬碟咁不如擺低而家個spec?如果唔係太舊其實可以搵人check下整翻好繼續用
部電腦已經成5年之前 正常都要換
但係本身仲打到機唔lag唔係幾想浪費呢啲錢
R5 1600, gtx1060 6gb, f500s 240gb, ram求其16gb
難分真與假
1060仲可以再戰拎去俾a sir check下係乜問題,如果係ssd咪換,底板無壞到既話update bios裝粒r5 5600就煥然一新,lol fps應該高好多
唔好意思 冇乜點留意依個post
想問下a sir係邊到可以聯絡到?
1066 smart choice
佢個兩隻game都洗好高配置都高fps
5/6K筆直可以拎去買高hz mon
facebook search a shop,雖然本人無幫襯過不過識人去整機都幾有耐心
要托部電腦過去?
有啲難搞 如果求其比樓下舖檢查又唔知會唔會比人呃
樓下鋪99%伏隨時fake9你話壞parts跟住自己換料,asir嗰度我覺得還好啦,星期六日都開,唔似啲代理咁要平日請假先去到
住港島搬部電腦過去都幾係野
你筆直都係用返舊卡最好架啦
睇你個款咪又係唔識拆件,始終都要比人處理
咁難得有間出名口碑好嘅舖,仲有咩理由唔幫襯
其實依啲一般要幾錢?唔計材料
唔該曬2位巴打 我睇吓點先
見到msi k360 v2 減咗1000蚊,值唔值得入手本身諗緊vk
檢查費我諗都要200-300蚊香港人手貴,同埋整機其實仲麻煩過砌部新既,特別係一啲複雜既問題要check好耐
200-300都唔算好貴
不過計埋其他分分鐘整一整都要過千
vk:你用asetek7代pump性能差
k360 v2: 我999有lcd mon
vk: 你v1版會腐蝕塞咗個block,v2都唔知有無fix咗個問題
vk: 你垃圾software成日炒
vk: 我賣平過你勁過你仲送毒撚figure
k360 v2: 我999有lcd mon同埋msi信仰

我諗基本上就咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞