[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(329)冧冧冧!!!

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
tuf 3080 d用料好堅架雖然都係有rog買rog
一噤落個開機制嗰種刺激
嗰種期待
一件一件砌落去
礦佬都話tuf 散熱廢
Rog 散熱最好
rog最top緊係好但同級tuf係算係跑出果隻黎
而家知晒點砌快快手搞得掂就冇左呢個feel了
以前睇完說明書再睇多幾條片
依家眼前係嚿電子lego
on9
6uo
到而家d螺絲我都係未識分要睇說明書
3080出咗兩年啦,都仲係貴過MSRP
最大原因係4080於11月推出,廠商想最後CAP多一波水,正常人都會再等下一定會平
咁你覺得值幾錢?
買新不買舊,一般玩家買咗GPU短期都唔會換。
廠家水浸想盡清手頭上既30系,再慢慢減產。 但屌佢老母之前賺到好和味又唔捨得賣返幾年前既MSRP,所以唔算太多人下山買GPU
白送
3080緊係要賣$3080
以礦佬標準, 第一水設計張張都係垃圾
今代ROG散熱連打機都係垃圾, 賣平過SUPRIM係應份
不過SUPRIM 3080都係呃飯食VRAM照樣食屎, 只怪對手太弱
認同
我想加多$10
皮褸黃係咪食撚朦咗?
1630賣1400人仔?
連1050TI都贏唔到
張卡推唔盡4k 144 係咪都照買4k144 mon ? 張卡用緊3080 10gb 玩開xgp 入面啲game 睇中左27gp950 係咪就咁係amazon 買就直送屋企?唔駛搵轉運果啲? 隔離po 唔係問C2都唔會有人理
ek/deepcool隻新aio幾時有而家有vk之後實在唔想買翻啲asetek6代舊貨
可以

Amazon美森可以免運費直送,Japan好似要比運費
yes照買啦,一隻靚mon可以用好耐,3080又唔係話推唔到,開下dlss推盡個mon都唔難,你而家買2k以後換5080之類又要換多次mon,不如一步到位咁多電腦嘢我覺得mon同凳係最值得俾多啲錢一步到位既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞