[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (44)

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
A
A
A
C
C
C
岩岩先發覺尋晚趕住訓 無打收11票 屌
又嚟呀G先生
C😁
— A —

見狀,我便決定進去削弱三皇爺軍的力量,同時破壞一下戰場平衡。

我在身上隨便找了一塊布便蒙起了臉,接著從高處運輕功落下,狀甚飄逸地落在了戰場後方不遠。
戰場之上甚是混亂,我忽爾從高處落下,附近的士兵本來就已經一直往城門推進著,自然是無暇顧及自己身後,更加別說要發現我了。
於是,我便直接運六脈神劍,輕靈迅速的少衝劍在這戰場之上,便是一把利器,迅速的劍勢在人群之中穿插,在霎眼之間,無形的劍氣便直接刺過我眼前的十數個士兵,只見眼前的景象就如像那些玄幻的「馭劍」手法一樣,那些士兵走著走著,便完全停著動作,胸口泛去血花,然後倒在了地上一動不動了。

本來前方的士兵仍沒有發現我,不過在我這樣發招攻擊,倒下一片士兵之後,他們也理所當然地注意到我了。
他們其中一兩人隨即大喊「有敵人!」然後便想再向我攻來…

A1. 六脈無雙
A2. 拔劍以一擋百
B. 拉扯戰線 迅速離開
---
收11票
聽日休息 後日繼續
B
依家用六脈神劍……
a1
上篇如果係樓豬心水赢咗佢係唔會出聲想11票
今章又咁明顯安排著唔適合嘅服裝用唔合適嘅武功自制危機嚟勸退毒者
咁緊係要繼續打
廢事又話依賴寫故果個
蒙左面 = 唔適合既服裝
用六脈 = 唔適合既武功
結論:自制危機

唔蒙面 = 唔隱藏身份
用返本身武功 = 暴露自己係路仁甲
結論:樓主刻意暴露路叔身份

依家狀況係
刑契弟(黃生)
五皇爺
皇上勢力都知路叔入咗場
皇上同滿朝文武加黃生都見咗路叔知佢是日乜裝扮
路叔已經掛咗機一段時間
有條同路叔一樣衫嘅蒙面佬出嚟開六脈幫皇帝軍隊
五皇爺唔重要
刑契弟智力正常都知係路叔
皇上智力正常會推測係路叔
並且發現條撚樣偷咗先祖武功震怒
特別係路叔入宮果日皇宮比人爆過格容易比人聯想
至於路仁甲係路仁甲
之前爆破農場爆破皇府爆破軍營比人爆破全部都係出真樣用真武功
一直都講咗好耐應該係問返大理d情報部係食乜大都成兩個月仲係冇反應
而依家就突然重視返嚟點咁反常
A1
你唔係支持唔打㗎咩
A2
(剩係用全真劍法同流浮山劍法精要)
用單手劍(非鳩劍)hold住射劍氣
衝入人堆好似割草咁左右甩把劍咪得
之前爆破軍營都係隨便一拳就死幾件
依家係唔知點解要係人地皇帝眼皮底下用六脈激嬲人
B
B
依加吾糸攞正牌幫手打三皇爺?以前用楊曦個名連驚艷一槍都用埋,做乜今次突然要閃閃縮縮?
係時候加速吓
讓子彈飛一會
加速整都係一星期5-6篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞