君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
細路仔溺水係唔識出聲
咁咪更加冇人做
咁都叫低? 真係坐係到嫁炸wor
當年個女人斬甩左個人頭
就從天台跳落泳池
告埋救生員啦
然後6個約埋一齊打機
呢班人有幾多個係做人父母
最大責任係父母 之後先到救生員
疏忽照顧兒童就係呢d
仲有好多就咁比個工人就咁帶佢去游水
工人自己就係度玩電話 當有救生員在場就得
忽略曬對小朋友水上活動既危險性
仲有d係無啦啦鬆手就衝出馬路同電梯
你係唔會明果刻個小朋友點解咁做
就算平時幾聽話幾乖都好真係要睇實
嫌低咪唔好做
接得份JOB你就有責任履行職責
不過班垃圾唔做呢D都冇咁好pay架啦
以前細個係會所泳池都試過,以為自己識游水,
游游下愈游愈深,就快去到泳池底,
好彩老豆見到捉番起我。
宜家諗番起都覺得好恐怖
好耐以前睇過條片影住個泳灘周圍都係人
然後話中間有個細路仔遇溺
就算係正常人睇多幾次條cctv片都未必會見到
就算細路仔有幾識游水都好 一定要著定救生衣/帶水泡係附近
同行山一樣 最好有人一齊去囉
有救生員 大家就覺得自己沉親 救生員一定會睇到
入場果陣點人數 夠唔會再比人入
沉左底其實好難睇到
如果水面有反光更加難
我其實覺得現場父母應該負最大責任
浸死左就算真係救生員疏忽都賠唔返個仔俾你
所以依D野一定係自己睇到實唔可以靠人
咁唔好要救生員囉 自己搞掂
肯定唔駛負刑責,有冇心做都唔會待遇好,救生員有疏忽,但唔會有罪,根本個個hea做,但又難搵人,尤其係私人會所,所以待遇唔好根本吸唔到「後生」入行,除非佢地肯請亞嬸亞叔,但可能佢地又唔啱體能
Upside down
你老尾嗰兩條救生員睇公海呀,會所泳池入得幾多個人呀傻閪,仲話咩無時無刻唔可以scan曬所有人,嗰兩個細佬女畀其他泳客救起先,嗰兩條廢柴仲scan撚到幾時呀?你班廢柴救生員違背自己嘅職責仲咁撚厚臉皮,睇你條撚樣若果就浸死,班廢物scan唔scan到你條柒頭出嚟囉
細個番大陸個d 水上樂園玩,唔識死去左大人sir滑梯,一沖黎即刻浸親,被救生員救之前覺得自己靈魂出竅
唔怪得啲局長成日唔做野,原來仲未夠高人工
關撚事咩,人本身有惰性係好正常
就係貪冇野做,唔辛苦,人工高返多份pt
你當正職做成世咁係你垃圾,出去都冇選擇嫁啦

老救坐成日睇漏咪睇漏,關人工撚事咩,我轉工加一半人工都照hea嫁啦,9唔撚搭8,你同我講你人工高而可以hea又唔hea 咁係你on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞