君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
上網睇過呢隻"跳下跳下" 係初階練習方法之一
其實去得泳池/沙灘
父母真係要金睛火眼望實
得你自己分得出個仔係玩緊定係浸親
一個cm 兩邊用,幾鏗時間
救生員可能唔識韓文
我就係知佢鳩up至問佢
我試過同堂妹一齊去游水,兩個都唔識游,壽深水區玩個陣行得太深,差啲上唔番水,好唔容易掙扎去到泳池階梯嗰邊,係差少少上番水既情況下,俾個死肥仔一野撞番落水,死肥仔我屌你老母
得幾個泳客都睇唔到,正仆街
人工高、驚出事俾人炒而金睛火眼根本就好合理 就算唔係100% focus,都唔會好似而加咁hea,你係要忽視人性同事實我都無計,我而家講緊班救生員見死不救,而係佢地hea起做所以無咁注意水上情況

差佬唔驚俾人炒,同私人屋苑救生員會俾人炒根本比較唔到
我都正想話演員浸親先會呼叫... 呢兩件所謂救生員有冇讀過拯溺
沙灘其實好危險,尤其是人多,真係未必睇到你
事實,你要一厢情願認為一個人做緊份工,無論待遇就100%投入同敬業樂業至真係唔合理,我會話,班救生員唔會見死不救,今次單野佢地見到一定救,不過佢地hea做,根本無留意水上情況至會咁

如果佢地見死不救,呢個至係真問題,而今次事件最大責任一定係父母到
意外嘅嘢話唔埋小朋友係bb池都可以浸死
所以唔好將大部分責任交俾人
個仔有咩事就一世
我咪話佢地失職、hea、無職業道德,失職咪炒左佢地,但佢地又有乜損失,再請過又點?指責唔會解決到救生員hea做問題
呢d會所 泳池 d 救生員
其實唔係正苦果種

都係d 外判 好業餘的...同沙灘果種唔同
不過真係hea做的多
救生員:

個池細還細但可以好多人
成屋苑咁多人
厲害
間會所傷健共融,咁有社會責任
救生員全部請失明人士
真係要讚下
竟然一模一樣, 但我初小時同阿哥老表去玩的一次在沙田泳池, 行行下 行出左一級跌左出去 要好似疆屍咁彈下彈下返黎 佢兩個又掛住玩睇唔到, 是人生最危險的一次 好彩 強行開眼 又夠冷靜冇 吸到水 先睇得岩方向 又夠時間閉氣跳得返埋岸
多勞多得咋你估真係高人工
班判食水深到仆街
私人池有啲就真係要收埋飛mark人數驗水掃地
係囉以後家長帶細路仔游水前要去考個救生章先有章先俾帶然後炒鳩晒班救生員
完美解決
私樓又點呀又咪外判再外判之後再蛇頭
都係果句啦咩人工搵返啲咩質素嘅人
啲怪獸家長feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞