君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
講野之前用下你個腦諗下實唔實際 合唔合理啦毒撚
淨係識做鍵盤戰士 你講啲野 係人都知仲好似好合理咁 但實際做唔做先? 講到好冠冕堂皇咁 你做唔做到十幾個鍾專心地望住一樣野 道理個個都識講 唔係得你識 你講既野唔會話你錯 但用下你個腦思考左先啦 係咪真係實際正常人類做到
之後每晚都會聽到
沉落水底之前又冇深呼吸
點做到閉氣咁耐
之前好多新聞講父母帶D唔夠3歲嘅B去學游水,或者喺屋企浴缸玩,諗住有個水泡就無事
點知行開一陣,個人成個返轉咗,水泡cool住隻腳個B郁都郁唔到
前後可能係一兩分鐘嘅事
有水泡仲危險過無
根本上小朋友玩咩都好都要全程望住,邊有得推卸責任㗎
每晚果2個救生員鰥夢都聽到blublublublublublublu
真係幾乎都敬業樂業
做得開心係為咗自己架嘛?唔想做咪轉工,冇人阻到你架喎
立例救生員工作期間唔比帶電話啦 根本冇需要
有walkie就得
有幾大
👌
邊個去執法
宜家要主動執法既咩 梗係用家篤灰
咁呢個又真係幾細
請返黎訓梗係高
會所都咁垃圾
講撚到望唔到水底
睇實睇實,大佬呀!做父母都要有me time 嫁!行開一陣抖下都得掛,小朋友早d學識獨立係好事黎。
唔生細路未有me time囉 冇人逼佢地一定要生㗎 又想做人父母 又想將啲責任外判晒俾人
用家篤灰,實有借D意唔關事都投訴
咪啱lor 唔通等出事先投訴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞