君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
所以咪有兩個救生員囉
偷懶就偷懶啦
我都想講
救生員唔多唔少有失職
但老豆老母唔係應該喺隔離睇住架咩?
真係咁信兩個細路游得掂?
你講嘅嘢都講咗都幾多年嫁啦
我老豆發現個仔唔見咗
之後撈翻我上嚟
孫興慜都係中國人,韓國已經俾秦始皇滅左二千幾年
家長當然有負責,但救生員份工就係要令泳客唔好浸死喎
你老豆比咗你2次生命
要好好報答佢呀
所以要將佢地失職既責任刑事化
老豆有冇嚇死?
你心理上覺得1分鐘姐
實際可能2 30秒內
下次浸親之前可能要行埋去同佢講聲先,之後先落返池浸親
其實有無水底蜂鳥器呢樣野??

有咩事個小朋友至少仲可以用隻手開動聲響求救??
呢單野最大責任一定係對父母,屌救生員根本多餘
有冇 link 想入去 bin c
待遇影響士氣係遠因
但唔係作失職嘅藉口
咁多人屌救生員先 救生員係好緊要 一定要查有冇失職

但父母先係最緊要喎 無人屌父母失職?

點解小朋友入池要大人陪? 就係因為大人要睇實小朋友囉 父母當呢個規定係講笑?

救生員失職只係無左個牌 可能會坐監 但父母係無左仔女 真係要睇實 樓上先屌救生員果啲 真係要諗諗父母既職責先
D教游水撚又話會唔掙扎就會浮既⋯⋯
唔關事 好似係有講明幾大個池就要幾多救生員
2個一齊做12個鐘 一樣有集中唔到既問題
正常應該要好似康文咁 起碼要換更eg 30分鐘落台休息之後先再上 (前設係佢地當更個陣係真係集中)
但可惜私池慳budget 唔會比你返工有一半時間休息
老救可以係pt唔係佢正職
有咩pt高過佢輕鬆過佢又長久過佢?

第二人工,冇學歷下警察工夠高啦掛
咪一樣大把人知法犯法冇埋份工,有晒底又搵唔返份工

有時唔係主動想hea,而係人性,你話因為人工低就亂黎,人工高而會金精火眼根本唔合理
仲有得向判頭公司民事索贘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞