君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
咪撚癲唔戴計嘢都睇唔到
YMCA個啲咪唔會囉
咪同一班人
之前黃大仙區議員譚香文屌救生員返工喺度做自己嘢都畀人屌爆啦
要叫先識救人 不如話佢無打電話報警啦
果2個識游水游得好地地唔會特別留意...

anyway 無啦

以後個池實有野搵替身
我都試過類似經驗
嗰陣已經算識游水
貪玩企喺2米池底周圍望
諗住好似平時1.5米咁好快游得番上水 點知唔得
最後搏哂老命先上到水 缺氧到對眼睇野開始有星星
鬼唔撚知咩弱撚智
個池咁多人 點真係無時無刻都可以scan哂所有人
咁撚驚 叫佢地帶腳帶啦
無救命聲 到真係發現到 其實都已經昏迷 一救起就無事咩
你受傷都要叫救命or打999先有人救你啦
用下腦再鬧或者拎個cctv出黎 話佢地訓緊or玩緊手機再屌 相信夜晚8點半應該就唔會訓覺啦 請學下用腦分析左先
巴打突破盲腸
救生員冇打泳客,又冇㩒佢哋落水浸死佢哋,冇資格加人工
食環清潔人工夠低未
人地都有做野喎
你個樣都同支那人差唔多我又係咪可以叫你做支那人?
無記錯條友係屌救生員洗池日游水
譚香文抵屌架喎
水面反射架

尖沙嘴君臨天下會所泳池兩女童遇溺事件,意外細節逐步曝光。據了解,兩名7歲女童本身懂游泳,當時有家人陪同,該泳池水深1.5米,有兩名救生員當值,事發時卻未發現兩女童遇溺呼救,她們被救起時沒穿救生衣及水泡,至於遇溺原因仍待深入警方調查。

消息稱,兩女童當時在會所一個約1.5米深室外池游泳,兩女童都有家人陪同,家人案發時身處池邊,兩名當值救生員事後皆表示,聽不到兩女童遇溺呼叫聲。

事發時池邊有泳客,發現女童溺水後十分緊張,女童被救起後慌忙離開。據兩女童家長表示,兩女童懂得游水。

【純屬虛構】我一直都想試吓殺人,但係又怕比人鬧
https://lih.kg/3021299

自首啦
我都試過唔覺意出左深水
之後自己跳下跳下去返淺水
對腳近乎跳芭蕾舞
兩條撚樣係度偷懶
我細個都試過喺泳池浸親
嗰時都識游水但唔算叻
沉浸親其實叫唔到救命
我記得嗰時越想嗌同掙扎越沉落底
最後有個叔叔救咗我,拉我上水做cpr
我吐返d水出嚟就喊住同我表哥上返樓
諗返起都覺得好好彩
自己仔女都唔去睇住走去靠外人幫你睇?
如果肯搵亞伯亞嬸去做救生員,應該都會肯做野,後生就真係好難,尤其而加班後生仔女不嬲講你俾幾錢我,我就出幾分力俾你,敬業樂業老撚套,傻仔至會跟,而加好興呢d講法
救生員呢份工真係仲廢過看更 社會垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞