君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
9成睇咁女
游水變咗危險運動
兩萬蚊要坐監
但如果要加人工 要加幾多
啲人先肯做呢啲會有刑事嘅工
自己唔睇住走去玩,我唔會咁做囉,唔陪仔女玩做咩要帶佢落去游
其實係咪小朋友易d沉落池底?因為個肺同體內空間未夠大,浮唔起個人? 而家去泳池游水想游落池底都好難,浮力好大
一係人人戴住個手環腳環連住池邊部機
一detect到泳池範圍內唔郁就響
其實而家有冇呢d科技?
老母責任比較大 一定要睇撚住

細個又係自己貪碗瀦左落底 上黎果陣先個勁難 好彩老豆係隔離 推番我上黎
agger
其實會卹泳池會有入場登記紀錄
就算冇 都會計住出入人數 確保唔會超過上限
所以一定知個池當時有幾多人
有呢個需要都唔奇 因為性質係無間斷focus
就算即時傳譯員極限都係頂到30mins
救命 有無睇清楚我表達乜野 中文咁差?
我用返你個terms 職責 同失職

我用例子講明 有唔少人都有做返自己「職責」
回應你地因為呢兩個人「失職」
就講到全部都「失職」

然後你答我呢兩個人係「失職」
我咪話呢兩個係失職囉
只係我見到唔少有盡「職責」而非個個都「失職」
然後你答我 個兩個人真係失職喎
Blu blu blu
我都有細路
我會全程𥄫實佢哋
不能假手於人
自己係無得游㗎喇
想游就搵人喺屋企睇住細路自己去泳池游
睇少陣,幾分鐘就無㗎喇

利申:好多年前無手機年代做過義務更救生員,我明有時望去池嘅一邊,或者有客投訴之類,都有幾分鐘睇唔到個池啦。何況正職做嗰啲,好難分分鐘𥄫到實,更何況而家有手機,見過救生員當值時睇手機!
有冇得告救生員

所以30分鐘呢個時間唔係亂講
我會覺得 做梗嘢始終關人命事
一定做好本份

但如果認為人工 判上判被剝削
低士氣低落嘅
咁就麻煩工會團結罷工 唔好做爛市
救生員罷工 唔做 開唔到場
冇人游水 就冇人浸死
識時務 That’s it
酒店個啲幾認真下
好淺水個啲打卡泳池都有2個人,一個間唔中巡下一個坐遮底
咁你做未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞