君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
你都戇撚鳩
想要me time 就擺佢落bb 床lock 住佢啦
不如擺個bb 卷懸崖邊跟住自己去me time 丫
咁你咪放佢喺托兒所囉
#237 睇唔到? 話梗你自相矛盾呀 唔用腦嘅係你

我剩係知冇盡忠職守 冇盡力 就係你問題
一個浸襯 仲要兩個一齊浸襯都睇唔到
如果咁都睇唔到 呢兩個救生員先唔撚正常呀
用下你個閪腦啦
講緊你樣衰唔順眼都投訴
跳到最高個頭咪伸到出水面咪吸氣
仲有你唔識就收皮 冇救生員duty 會睇連續十幾個鐘冇 break
明明生得就有責任
邊得有咁多借口
班養兒防老撚最想就係個仔自動波18歲出人頭地交家用再照顧佢地老後生活
唔知佢著咩色泳衣
藍色或者同游底一樣色 成個保護色咁就死得啦
我細個學游水嗰陣 父母專登買鮮色泳衣泳帽比我著
真係出事都容易d睇到
其實救生員呢份工真係好矛盾
職責救人好重要
但份工冇前途之餘,係搶生意情況下開既價都唔高
甚至可以話如果你認真做既話根本就係虛耗光陰既戇鳩仔
真係出到人工可以令人驚冇左份工而認真做既場又少之有少
個個人都諗住係垃圾工混混諤諤做住先
之後變到一堆垃圾救生員

p.s 連登仔唔好屌我住,我唔係話?要加呢班垃圾人工,只係想講依家個價係請唔到正常人
放心,呢啲野陸續有黎
指摘唔會?
凡事指摘必然係解決問題嘅第一步!!
唔令班仆街羞恥都唔會識改
第二一定要嚴懲同刑事化
第三 監控系統

仲有咩前途問題
係最後佢地工會去爭取
嫌少咪唔好開工囉
大家冇得游
就冇人喺泳池泳灘游水遇溺
咁都唔錯呀~
有人做同冇人做都冇分別 咁有人做嚟做咩
係而家呢啲人工作態度有問題就真
嫌人工低嘅就轉,轉唔到就做好自己份工
雖然我冇試過浸親,但印象以前屋苑個救生員都真係可以咩都俾佢scan晒
係呀有問題呀
所以咪話得呢種閪態度既人先會做呢份工
心態能力好既人正常都做第二啲工
通常上左年紀既救生員會態度好啲
因為佢地仲有種堅持同埋上左年紀唔想轉工
就算俾你撞正又後生又正三觀既救生員佢地都唔會長做
我對救生員對左好多人
態度好又願繼續做既通常都一定年紀
或者本身都二判有水抽
學拯溺第一樣野就係
遇溺既人唔會好似cctvb 個啲咁撚on9
不斷大聲叫 同 掙扎
如果叫有人大叫你先去救
請你返黎托柒咩
係個池啲人近過你救咗啦
exactly
細個唔識遊水
去玩啲sir 滑梯
點知一衝落去 落咗底 企咗係到
又跳唔返上黎好彩一路閉咗氣
最後救生員救返上黎

另一次同巴打一模一樣
最後都係捉返池邊冇事
成篇嘢推卸責任!
家長識睇唔等於識救
請救生員嚟做乜?
炒哂佢
叫所有人考救生章先可以入泳池囉

長文並唔係啱 講埋啲唔拉更嘅嘢開脫
仲賴泳客係豬西游得慢
游得慢得罪你?有乜可能睇錯
分真浸定假浸親係你地責任
唔識睇就考多次先好出嚟做!

留意返 救生員辨駁「冇聽到求救聲」
請問邊個阻住佢聽嘢?

靠聽?咁企咁高托柒?

一個唔得已經唔得
仲要兩個浸襯!
新聞講「救完人急急腳走」!
咁係咩意思? 解釋下!
責任唔及家長大 咁咁急走乜春?
心虛啦!!
唔係老奉你心乜虛呀?

唔講小朋友
有呀婆一個人自己去游都浸死
又點講?
係咪又賴地硬冇親人睇住?
一個婆婆入去喎!
不如一開始就唔好畀長者一個人去游啦,好冇?

能力越大、越有認可資格就係責任越大!
家長看管小朋友係分擔救生員工作性質
就算一個小六生得高啲嘅都可以自己一個游
救生員係最大責任呢樣嘢 無庸置疑!
唔好喺到混淆視聽!
可能條滑梯伏開
一見到細路去sir就知出事
要me time 咪要其他人睇實囉
你估做父母真係咁易架
救生員好辛苦㗎,坐足一日
兩個浸仲似玩緊潛水
well said
仲有咩倒breach 呢啲
我心諗你地救生員分配工作偏更出問題
已經係成team 人制度問題所導致
並唔係合理辯解 唔值得原諒!

仍然係救生員問題
有呢啲內部問題唔正視 唔去罷工 唔去反映
咁係救生員問題!
咁又唔係咁講.....
如果係我自己小朋友,我一定望到實
其實都幾勁....
沈到落底,其實個肺己經冇乜空氣....都可以頂到一分鐘。
果位巴打有潛質玩徒手潛水
雖然我都支持要做好本份。
但係講真,香港地有幾多打工仔真係做得開心。90%人返工搭車都成隻喪屍咁架啦。都係為錢為生活。
唔係個個可以唔想做就唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞