君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
冇所謂
之後出事又話要救生員
你話我做假新聞喎
[君臨天下遇溺女童為韓國籍]
邊度不是事實?
反而你話一個 韓藉 一個 香港/ 支那藉
呢個係咪可以從新聞確認係事實?
如果我咁打,先至係假wo
btw,係籍,不是藉
10秒以內
邊度有作野?全部新聞有寫
你咁嬲只不過係有人bin你c 關我乜事
個救生員收咁平人工咁大條道理唔救人,咁要黎擺咩

不如取消左佢大家開心,又唔會比一個假既安全感家長。
家長既責任係大 但係後悔內疚跟一世 死左個女都受左一定既懲罰
救生員呢?聽日去第二度番工?
「惱羞成怒」原作「老羞成怒」。每個人皆有羞恥之心,有的人感到難為情時,會設法改正錯誤,除去羞恥之處;有的人卻硬著頸項不願悔改,反而發怒來掩蓋自己的羞恥,指責他人這種情形便是「惱羞成怒」。《兒女英雄傳》第一六回敘述安老爺為眾人解釋十三妹為何要報父仇,十三妹的父親原本在朝為官,他的上司想讓自己的兒子娶十三妹為妻,但十三妹的父親是個尚氣節的人,平日不喜歡其上司趨炎附勢的作法,因此不肯答應,上司見自己被拒絕,便老羞成怒,藉公務之便,彈劾十三妹之父,將他下獄害死。文中的「老羞成怒」,與「惱怒成怒」的意思相同,都是極為羞惱,轉而發怒恨人。後來「惱羞成怒」這句成語就從這裡演變而出,用來形容因羞愧到極點而惱恨發怒。出現「惱羞成怒」的書證如《三俠五義》第七回:「當時被小婦人連嚷帶罵,他才走了。誰知他惱羞成怒,在縣告了,說他兄弟死的不明,要開棺檢驗。」
任何情況,對未成年人看顧責任,第一肯定係家長或者監護人好冇?

自負風險
慳返d錢好過啦
請唔到人又唔開
請到咪又係黎hea
自助式算啦
我「想」都要畀佢屌,無辜到...
wfh zoom 睇緊
救生員:你唔呼救我點知你求救緊!
人哋捉賊起碼唔係坐係度 ,要行下,落下簿
救生員之前竟然可以連一個人遇溺都見唔到
鄭州水行俠
幾on9先會指意救生員會救到游泳池內每個人
發生意外唔好一野矛頭就指向救生員
咁撚緊張做咩?
咪話你又中囉傻閪
你自己夠自把自為話姓熊嗰個係支那人啦
問返你有冇 FC 又負評當答咗

你可以估佢係支那人
但講到咁口響之後柒咗就無謂啦
唔知點解有啲jojo feel
垃圾救生員只係比到假安全感親人,不如取消左佢得家長緊張d
佢話係就係架啦
第一日識cctoy d傻鳩咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞