君臨天下遇溺女童為韓國籍 兩名當值救生員:無聽見呼救聲

775 回覆
172 Like 35 Dislike
點解你兩米都跳得返上去咁勁
我細個學游水都有遇溺經驗,應該係小四定小五到
係個1.3-1.5米池學,係邊游去浮繩再游返邊
但去到浮繩就沉左落去,好努力游返去邊但唔成功,一路沉到底,好彩舉手有教練睇到救返起
我個陣都唔跳咁,係個底到只係識舉手
好彩未斷氣前有人望到,我諗個次係最細個第一次最接近死亡嘅感覺,就算依家識游水每次去到高過人都會諗起呢件事,都會好怕
我1.5米池浮到係水面 , 游到自由式
但2米池浮唔到

事實上有咩工需要救生員咁長時間維持高專注力?
長時間維持專注力唔係容易的事
好多人都高估左人類的專注能力同時間
就算你長時間讀書做野 其實中間都無意中休息左好多次
香港果D算吧

落水濕身咁煩
再係到講人工低果d白痴收皮啦

一黎唔低
二黎政府人工高咪照hea鳩你

用下你個柒西腦啦屌你老母
佢地會話因為佢地唔係紀律部隊,所以質素係咁㗎啦
cctoy噚日話個細路女係支蝗抵撚死㗎喎
著紅衫一定係大陸女人
仲有男嘅髮型
你既然話鬼唔知
即係救生員本身就知遇溺係嗌唔到
咁佢地做乜辯解話聽唔到呢?

如果係要有聲先得嘅
咁你話佢scan 唔哂個point 係邊?

自相矛盾!

結論就係佢地一定要睇到水面有冇異樣
唔係嘅話點解要有足夠救生員比例先可以開場
唔係嘅話佢地坐到高一高 用望遠鏡又為乜呢?

scan 唔到就係你哋失職
唔夠人手就開場導致睇唔哂
亦係成team 人籌備上失職

呢啲種種嘅嘢責無旁貸!!
嗰兩件救生員聽畀中產父母告啦

scan 唔到 冇證據顯示佢地玩手機 訓覺
佢地都睇唔到
即係失職啦
叫班救生員同個官講啦
人工高,出事驚俾人炒,唔會咁hea

唔係可唔可以hea既問題,而係因為hea而出事時,你要付幾大代價,救生員hea時出事時最多俾人炒最多咪無左份萬零蚊既工,而加求其一份工都高過救生員
唔容易咪就要換更 機司都要換更 唔好賴
萬零蚊?真係以為其他人唔知老救依家咩價位架喎
成team 人聽畀人民事訴訟
唔知救生員失職係咪刑事呢?
監都有得坐可能
幾錢架
仲做中產會所都咁唔醒目
成team 人連批頭聽畀人入稟告到甩褲
你個前題係政府會做嘢
所以我上面有講我返過一年泳池pt(重申非救生員)
見過佢地都救過好多人
而唔係大家所講咁hea 到咁 (當然都一定有老鼠屎)
你就答返我 佢地好hea

利申 呢單我同意係救生員有問題
仲on9 到話無聽到呼救先好笑
要個人番黎先符合開池要求
如果閂池
所有泳池相關嘅工作都可以收皮
魚應該唔會想跳出水面
咁可能30分鐘要換一更
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞