[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (88) 想奶女武神腳指

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
女武神唔係單單受到感染而係受外神咀咒而不斷產生腐敗
美莉森同佢既姊妹似係女武神既分身或者係D蟲用唔知咩方法整出黎既復整體
所以單單用黎治療既藥對佢地無用

美莉森擊敗咗D姊妹後拔針, 因為佢寧死都唔想成為D蟲既"腐敗女神"
格威整支針 猩紅個爆法就係格威想要既爆法 即變花

佢自己本身應該唔會變花 只係會死/ 癲 類似碎星咁

係有格威針係身先變花

好似係
諗到點避個個真係勁
擋又回血,遠攻又勁追你
即係除咗女武神爆到

其他都要人工幫助先爆到

係咪咁
剛試埋比例,應該無影響,我112負重定144負重都無分別,或分別細過1%,數字上顯示唔到出來

結論係舞孃係睇一個實數,27負重,還真的剛好夠著灑成套劍士衫攞把曲劍仲有少少BUFF

由27負重輕落去大約每1負重加1%攻擊力,最高大約可以加25%攻擊力

但都係實用性不大一個正正常常既人都會著衫就算淨帶一把武器都10幾負重了已經由加25%降到得返10-15%還不如戴鬥劍護符仲好
證明依條女係正面全裸咁跳舞俾人睇
我記得話支針可以抑制猩紅腐敗,但抑壓到一個點就會爆,格威班腐敗眷屬,就係覺得爆花個下最靚,所以整支針俾米利森,所以米利森攞返支針出嚟就無得爆
應該係,然後留低既傳說同雕像都係因為風化既政治問題,所以要加返件劍士衫
有冇得睇下邊度講抑壓到一個點會爆哩點

我番去睇下
我唔記得左我都要揾揾,睇吓係有文本定係睇人地d片講
依個亦係女武神除衫既原因
無明言,但支針係格威整既,而格威最終目標係想爆花,咁佢點會咁好心真係整支無問題既針比米利森,而且你如果睇介紹既話,格威比你果支針既介紹同米利森還比你支針既介紹唔同佐,米利森應該對支針做佐D手腳

米利森既劇情我覺得已經算易理解,反而點解要用米利森支針去女武神條屍度先換到純淨金針真係無解釋,如果純淨金針一直係女武神度,點解唔可以直接撿屍,如果係米利森支針變既,點解要插下女武神條屍先變到
所以佢隔幾米出你咪收皮囉
哥哥支針條線應該仲有任做
呢到真係解唔通,其實理論上係佢有針但要喺龍王到先用到所以冇用,咁即刻殺咗女武神已經拎到,如果係要millicent支針加女武神花先做到純針咁純針一樣係有問題嘅針
其實係,佢半血先變黑劍仲要保留驅幹傷害,你爆佢一次驅佢已經死女武神2條血都同黑劍成條血差唔多長,血王又係p2補到7成血,初始王本身多血

變相惡兆王同黑刀好貧血
打完鮮血君王個位
隻蛋冇得調查
冇賜福又冇得傳走係有啲奇怪
行完一個圈發現咩都冇要自己傳走
惡兆王好似出兩次血已經得翻一半
Wiki睇佢有10620血

得一半即係5000,,,

女武神有萬8到

血真係少到

佢應該係當佢無左少少死亡盧恩 借d意nerf左

咁大隻野 少血過個條女
我已經唔記得邊到睇返嚟,剛剛揾到呢個
https://kirokiro.cc/games/100269
我覺得算解得ok, 但係content form勿屌
支針唔係米凱拉整架咩? 因為佢發現黃金律無辦法消除佢個妹嘅腐敗,所以先整咗支針比女武神去壓制腐敗

之後米凱拉想創造新律法,去咗種樹+沉睡,結果被蒙格捉走,女武神發現阿哥唔見咗一路由北方追到去南方蓋利德,準備落地底蒙格溫王朝果陣被碎星將軍擋住,最後喺絕望之下拔金針、腐敗大爆發,尊腐騎士兵分兩路,一路將女武神帶返北方,剩餘嘅尊腐騎士守護遺留喺蓋利德嘅金針
有無wiki link可以share有無d wiki網有得睇game d角色對白,物品描述之類
去龍王先用到仲可以腦補係因為支針失效咗

要番去以前先用得,所以先要波耶波羅密
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞