[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (88) 想奶女武神腳指

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
各種解除異常狀態實啱使,或者要farm嘢嗰陣要食雞腳提升drop rate, 但前提係要執到相應嘅書先
紅獅子比人埋身唔掂
睡眠壺 - 打神皮變easy mode
火焰壺系列 - 配合冰凍武器短時間打極高傷害 (**特別係腐爛樹靈弱冰)
七彩石 - 唔睇攻略打墓地/下水道必用;測高度;記分岔路
振奮調香瓶 - 加攻+一次擋傷害;通常留比仿生用已經好屈
所有解debuff苔藥
我係連最無用既道具都要去執既人,連唔需要打既怪都會唔打唔安樂果種
佢會用劍嘅,不過出手有啲慢
10/9.99 都係未郁過唔知用黎做乜
落葉花整勾指藥
實用嘅有
腐敗苔藥:可以醫腥紅腐敗,行腥紅湖必備,好想夾硬餵畀米莉森同腐敗女神,睇下會點。
金雞腳:跳崖、刷王朝白金之子同蠢鳥時可以食
魅惑樹枝:心控一切小怪,神物
七彩石:迷路者專用
有啦 我全武器滿強化 Ching想要邊把
唔該巴打先
琴日已經打完
有得call npc幫拖 係個楔石附近
npc好勁
大角神坦
拉達崗唔難,後面個隻難呀
因為懶收集材料, 所以唔係太用道具...
除咗七彩石外

測試會唔會跌死用, 有時真係唔用唔得...
魅惑樹枝, 剩係用過黎開一個魔法塔...
試下畀怪圍時,碌遠少少開樹枝
應該係小石像鬼個個塔?
我用Imps骨灰過左,諗唔到魅惑樹枝呢個option

仲有啲玩家用黎過老將Niall,我用parry過所以成隻game無點用過魅惑樹枝
我覺得拉達崗難好多佢太多快慢刀同DELAY, ELDEN BEAST 個節奏都係一樣
如果你有褻瀆獸爪嘅話就淨係專心避招就得
打輝月女神之前嗰隻紅色入侵者, 打打下佢會比佢擋到, 之後無得避咁比佢一刀捅死, 呢個咩玩法
同你格擋敵人之後可以致命一擊一樣

可以試下跳劈,佢冇得格擋
佢盾反你, 你見佢拎盾就跳斬,你都可以盾反敵人
用任何冇得盾反嘅方法打佢就簡單好多
盾反教官
某程度上佢比玩家更似玩家
我有
今晚試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞