[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (88) 想奶女武神腳指

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
女武神睇穿到佢啲招就唔係大問題

依家打黑劍唔知點解真係勁過女武十倍

可能每一次入場初見都係比佢嚇親太op
其實隔幾米距離出係死硬,又唔夠遠跑走,又唔可以用0距離避,0距避miss咗都唔一定死(雖然1lv就點都死)
跑去腳底圍住佢轉圈佢會錯位
一錯位就可以碌過頭3下
啲人speedrun都係咁避
我一開始都係,入p2 向後轆基本死硬,要入佢中路
佢計實數唔係計比例,所以升負重都無用
我老翁頭 黑弓 打刀(裝狗步)
都好似過左 16
最尾個對話 好似知支針有野的
冇向後 向前啦 向後比佢打到仆街
淨打刀,黑弓,老翁頭14負重,BTW你應該唔會淨係帶一個藍舞護符,你戴灑4個護符就超過15,但你戴既其他護符都有加攻的所以先話個設計搞到個護符好無謂
我覺得女武神呢個Boss fight真係設計得幾好,其實佢有好多位比你走,同埋啲招又唔係天崩地裂咁,但就好難打,佢真係練你技術同容錯率,我唔用狗步唔召骨灰淨係用屍山仲要唔夠傷練到穿哂佢啲招先過到。

不過我玩到現時黑劍,唔知係我錯覺定點,諗返轉頭佢真係唔勁女武神 黑劍、初始之王呢啲真係勁撚到好似食咗春藥咁
剛測試過,睇來攻略網係錯既,或者資料太舊,佢改過
無戴:
17負重:
14負重:
10負重:

即係真係負重愈低愈高攻,唔係睇數字即刻由20%變10%,我一陣埋比例
我帶拉達崗屎眼同義手護符拎黑弓打刀
仲個綠龜回氣
得一個符位加攻
黑劍血成條既係滿既 再加多少少血 就好難打

我都唔知支針有咩事

插咗就爆唔到花,但腐敗女神又爆到花
女武神招女鳥唔好整到一黎秒殺,或者第一段追擊距離減少,然後p1 出招主動少少我就覺得ok,而家認真唔中意
咁本身Boss設計係咁,唔係點屈臭你
最麻煩係 ph1 好拖
支金針比格威加左腐敗落去

你睇下支針係老將度拎完係咩樣

係格威度拎返支針係咩樣

最尾結局如果殺左米利森

佢冇拎針出黎 會爆左花的

咁就係死亡>準備轉身 格威就成功左
水鳥慣左唔難避
連出我先無氣避
咁多負皮做乜撚
我之前係咁問
正常路入真係搵唔到可以去到底速
教堂艷面我都望過哂蛇女任都跟攻略做到佢走
不過難搵唔出奇
王城下水道我都係行左兩晚搵唔到
睇片先入到去開點戇撚鳩既
好奇怪呢個支線其實,金針實際上係可以壓制猩紅熱,但Millicent 點都係死,之不過係有方法整到解藥,我覺得同DLC係有關係
連馬努斯都未去到秒,女武離近離遠都要跟住攻略法去閃,但佢係秒殺咁滯所以又冇機會你慢慢試,所以第一個研究點轆走嗰個真係好佩服

仲有近身打到好high 好有feel 結果佢頭頂出又秒,好撚克人憎依個八婆
其實解藥就係你身上嘅腐敗苔藥
即係支針係拎黎抑制腐敗定加速佢爆

哩度諗到R爆頭
其實塔拉恩個樣係咪人類臉孔? 成日形住佢係隻獸人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞