[PC/PS/XBOX] 艾爾登法環 Elden Ring (88) 想奶女武神腳指

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
竟然!?
睇片原來美莉森會有入侵
仲會用水鳥劍舞....
仲有法術禱告乜乜柒柒
但"倫"呢啲物品描述真係好正
會啊,而且兩隻手健全,唔明想表達乜
咁入侵係紅色大舊, 或者係義手呢?
同埋如果入侵其他玩家 係指入侵佢地個世界
咁俾紅靈NPC入侵 係咪都係指NPC由佢地世界入侵我地?
即係佢地喺另一個世界(時間線?)過得好地地定點
入侵不嬲都係奇奇怪怪,有時紅靈入侵你殺咗就係殺咗佢真身,有時你做紅靈入侵先係殺人真身,有時又係平衡時空唔計所以佢未死
以我理解
仲有其實交界地係無"死亡"呢個概念
所以先有咁多行屍走肉周圍走
俾你殺死咗既人或者生物你坐個火就會返黎

不過點解BOSS唔得就............
明明黑劍裝備寫到明,佢掌握命定之死就係用嚟威脅交界地嘅半神

點知啲半神畀個褪色者殺鬼晒
交界地的彼方傳來訊息,Not This
係黃金律法下只有命定之死可以殺死半神,
但係一開始法環已經碎左
所以可以當佢廢噏?
敬請見證 FC2-2559379
接下來,種子很有用
正因如此,獻上雙手共持吧!
啱啱見到有新bug
火山官邸附近有面牆set錯咗做沼澤嘅attributes
行埋去個人會變綠色同埋中毒
開咗癲火封印 但未上巨人山點火 未打黑劍 想做齊ending係唔係要臨打Final boss前backup save 嘴住先落去摸癲火 再去打boss?
打晒Boss , backup save , 先去摸癲火,彈杯,然後load save
魂系不嬲都係比個原因玩家無限命但係理論上同玩家一樣嘅npc角色就一殺就死仲要你入侵佢佢入侵你都係,除非佢有後續劇情就入侵只係平行世界唔計
有冇人同我一樣係比白面具第一次入侵就同佢一齊滾落山死左,之後就有成套白面具套裝

唔知係咪bug
血池入侵果三次?

跌裝備好似係隨機,我第一次殺佢就拎到
係呀,原來係隨機,我見網上話三次先拎到,仲以為係bug
係咪睇3個位邊個位入侵,應該係一開始見到個烏鴉池嗰個位先跌白面具
想問下PS4 既獎盃點繼承去 PS5?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞