劉仲敬對香港評論整合 (8)

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
牛爺爺係包工頭岀身高華,炸博士係性焦慮做題家,木琴係入關學啲變種
好似係
木琴唔係同李碩一樣都係前姨粉黎既咩
係,當初仲開口埋口劉老師
後尾變咗支或最贏❔
木琴關入關學咩事

炸博士咪又係間唔中出po自嘲下
自嘲下就開始有人當真
牛爺爺你姨最唔滿意佢中共包工頭出身 出到國就返教會以保守派自居 有d似何清漣個case

其實階級鬥爭嚟
不過邊個高邊個低就唔知喇
我就覺得劉仲敬下下點人哋啲私事好無品 根本係cyber-bullying嚟
木琴係支或最贏
習近平算無遺策

李碩直頭係大力踩美國捧中國 有d美國alt-right觀眾
同埋白左(baizuo)個字上咗fox節目
以我有限嘅見識
真係未見過有上等人會好似你姨咁
開口埋口點人哋出身
數人哋家宅

固然貪口爽
其實好無品
複雜物堆都聊左阿姨好耐,最起碼半年
宜家先有得貼堂算係咁
無複雜物堆你姨識停咩
睇頭一兩次得啖笑
睇多幾次就覺得好厭
複雜物堆周圍炸人inbox宜家比人數臭下
就叫cyber bullying
咁本身你姨都冇否認自己費拉右既出身
我又無爭複雜物堆 你姨鍾意討論嘅時候欽點人哋出身、私事不嬲都係咁 唔止佢一個

講真我連複雜物堆做咗咩都唔知 淨係知佢係左膠 同台仔嘈交 仲有鬧過你

老實講我對呢個ac印象都麻麻地
但你姨啲馬騮戲真係睇到有d厭 無乜新意
木琴係痴咗線既中必贏費拉右,沉迷鍵政既後果,炸博士係投匪高華做題家,牛爺爺反而唔係高華,係塔基亞支田耶。佢地其實都係一個群體既標本,正如法理英國人係港華既標本一樣。
你姨主要係將牛爺爺當做塔基亞支田耶既標本嚟剖析,指牛爺爺真正信仰既係毛澤東,基督教對佢嚟講只係混入西方社會既手段。保守派立場全為倒天罡,你姨最初念在同鄉一場,曾經勸佢自重,結果牛爺爺就同佢老人家罵戰,之後佢老人家就開始攞佢做標本諷刺支田耶,絕對唔係咩cyber-bullying。牛爺爺對自己既言論係非常自豪,而且佢同何清漣絕對唔係同一等級,何只係民小費拉右,壞既情度絕對唔夠唔夠牛爺爺嚟。而且你姨同牛爺爺亦絕對唔係同一個生態位,佢係諷刺多於憎惡,佢從一開始就當牛爺爺冇到,兩者地位最接近嗰陣其實係新疆,而家嚟講其實已經有等級既差異。
主要係何清漣同牛爺爺喺黑墨綠上嘅立場畀你姨話係費拉右 因而你嘅「倒天罡」亦應該係咁而嚟

等級差異唔知 可能牛爺爺上咗岸?
倒天罡呢樣嘢係支性,不過牛爺爺絕對犀利過何清漣,亦注定更德匹下,我指既等級差異係你姨已經被人認定為倡議者,係反華分子,而牛爺爺仲係支田耶,注定會被人掃地出門番華僑農場。
咁呢樣就唔知了
都有人笑過你姨去危地馬拉摘香蕉
亦有可能兩樣都唔會
姨明顯唔係上等人
佢只係遊士、解構者
目標係排華時唔洗排埋佢而已
美帝想不戰而屈人之兵
打硬仗要靠自己頂過第一階段
製造已定事實
https://twitter.com/complexmatter/status/1520740072496467969?t=uSAFn-RHYjxb_94rXjTHzw&s=19

害完在台手足又撩㷫阿姨,唔係劉細良咁的梁粉匪諜都冇人信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞