劉仲敬對香港評論整合 (8)

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
唔同意,Jewish diaspora 都符合僑嘅定義,而且佢哋比起移民融入更願意為香港做嘢
因為猶太人係去巴勒斯坦既就做以色列人,唔去既就做當地人,呢點佢地分得好清,加埋港僑班人係咪視自己為僑其實好成疑問
咁expat本身就係唔融入當地先叫expat
我反而唔係擔心唔融入當地
而係港豬本身輸出秩序能力低下
你見到香港人抗拒融入只係面嗰浸
其實底嗰浸港豬根本好有意欲融入當地享受當地秩序做離地高等華人
樂不思蜀
我睇法港豬唔融入當地只係口號 好似好惡咁
實質上港豬邊有咁嘅能力同凝聚力
你擔心短期出醜 長期溶咗仲好過啦
所以港僑係以色列立國之前嘅Jews
所以話真係有覺悟既就知道立地成佛成就香港民族
唔需要係曠野兜多三四十年
佢哋唔想流血咪係曠野兜多一百年
泰國鼓勵種大麻! 免費分發100萬株給全國家庭
https://lih.kg/3002716

狀態係咁,但實際上唔似
香港民族絕對冇三四十年既時間,我地呢代出唔到埃及,就永遠冇機會出
滿足做jews唔做israeli其實對海外港人非常不利
所以希特拉確實係以色列民族大恩人來
食救濟當特權係唔撚掂
排華會係香港民族恩人吧
猶太大洪水,希特拉最大的功勞就係將SPD的猶太黑五類趕晒去英國,溫和派猶太人全部死晒,激進派猶太人同極左就進佔以色列獨立戰爭主流,如果照蘇聯聯合政府的做法,以色列工黨和馬基應該會聯合執政,不過馬基1964年自己分裂
嗰啲直頭就黃腫腳不消提
我反而覺得蘇聯人自己all in復興黨已經整定以色列之後會右轉,正如史太林所言ㄧ我知道你地猶大人之後會倒向美國,但係為咗分解英法喺中東既殖民體系,我一定俾武器你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞