劉仲敬對香港評論整合 (8)

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
如果佢咁介意台仔ff獻忠香港人
其實好應該tune down唔畀任何exposure
陣間解體中共英美貪方便掟香港畀台灣佢哋會唔會切腹
複雜叔知道玩大咗,但自己又落唔到台
同朱蛇話澳門人係歐洲人一樣咁荒謬
你夠武力就唔係肥羊 冇武力就做硬肥羊
呢d twitter人有咩好嘈好理會?話唔埋電腦後邊係同殺肥婆嗰d廢青一樣嘅社會垃圾。
同人嘈完又要訂file
只有打亂種先可以半個,要做就完全的華國歐洲人嘛
網絡輿論不過泡沫
朱蛇自己都係祖輩東南亞排華先去澳門
係,不過睇佢地自我實現預言,然後嬲到仆街,都不失為一種娛樂
德匹下
佢其實係比自己無謂嘅自傲累死。
作為已宣誓中國香港公務員,階級已經喺香港人入面墊底。如果佢對人態度係「sor小弟要養家,又冇能力轉工或移民,只好為五斗米折腰,請見諒」,其實唔會有咁多人想睇佢仆街。

但佢唔單止冇變得謙卑,反而變得更驕傲。之前唔單止講到留低宣誓係更有勇氣嘅表現,仲不斷咁攻擊唔同人。
前幾日我仲見到佢恥笑台仔當兵,話義務役就咪撚拎岀黎講,喂你一介中國香港公務員,何德何能笑人呀?

佢再咁逆轉歧視鏈落去,將來支持中國教訓一下繁體支那台灣,或者支持中國香港政府整治一下唔識公務員內部程序或政策嘅刁民,我都唔會意外。
agger
twitter垃圾入面佢都算頂級
仲鳩過猩猩牛牛
相反,我覺得宜家港推圈仲係度嘈個幾個
係好enjoy自己透過鬧台灣人得到既存在感同認同
尤其是你諗下複雜物堆平時公務員做埋d重複工作確實得twitter鬧人既時候叫做似做翻個人
當然後果就係twitter有班人越鬧越爽
但埋單既又唔係呢班人
而係台灣生活既義士
我成日懷疑係咪連登假膠來
愈反愈癲
又畀老細點去換水,上網屌台仔先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞