劉仲敬對香港評論整合 (8)

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
指個班冇組織既大白
有組織咬番轉頭都仲得
台仔同坡仔又唔同 大家都係見步行步
其實八個大大我有幾個位唔明

點解共產黨而家會搵伊斯蘭幫手?
係純粹現實政治被孤立下有朋友就用定其他原因

同埋我自己get唔到伊斯蘭會點樣入關
係秩序真空外之後吳三桂邀請伊斯蘭入關/伊斯蘭發現中國已經真空於是乘虛而入?
但究竟伊斯蘭點解想霸佔失去秩序嘅諸夏?

仲有你姨都講過就算係八個大大都係講緊內陸地區
我哋沿海地區嘅人真係咁需要擔心咩?
恐襲另計
八個大大要過左印度先
如果印度向中亞擴張就輪唔到八個大大上台
不過我都係唔生,原因係….溝唔到女
係咪玩得好開心呢
借台灣比喻
香港長期係統促黨執政
反對黨係國民黨
民進黨no stake in society
其實只係水向低流嘅道理,東歐中亞嘅失敗者,喺東亞就係征服者
穆斯林入關可以有唔同方式,你講嘅都有可能
將八個大大當係現代版女真人(後金)就知乜事。
美國FBI:中共間諜假扮異見人士,接近「何俊仁」,套取大量資料後篤灰
https://lih.kg/3010045
4中國特工1美國公民涉情蒐 鎖定中國異議與民運人士
https://lih.kg/3010027

傻西蚑那膠
累自己好閒 至弊累街坊
據講係呢個王書君。乜柒九唔搭八嘅人都套到香港人嘅料,支聯會d傻西有冇咁柒懵撚閉閉。

所以組織原則:
1. 排支
2. 排肯同支那人過從甚密嘅支那膠
估計又係民運人士
有邊個唔係見步行步呀,台仔同坡仔都唔係一帆風順,但佢地起碼唔似港豬咁精甩尾同兩面三刀,將自己地方玩到咁爛
mean唔mean 待人接物呢樣嘢 可能關生活壓力事 唔一定個人想改就改
1930年代嘅香港人,應該就冇今日咁mean

點解我噉講,因為我去過東南亞生活。同樣係「華人」,d後生仔女純品好多,人與人之間嘅關係簡單好多。畀人嘅感覺就係d人好carefree,生活輕鬆,人人開朗陽光。喺當地生活一輪,返來一落飛機,成個感覺即刻唔適應。
而我亦發覺,我自己唔喺度耐咗,脾氣好咗。返來初時脾氣都係好似喺海外咁好,但係一耐就又暴躁、唔耐煩。
環境影響個人,自己好難完全反制環境。
大白本身都係外地民工,論組織一定唔及公安武警嗰班真獻忠嚟
其實將來救生艇班人都一定會出現成批既匪諜,海外港人就有香港民族護體,都預咗要自證清白。
付出愛又好 你叫輸出秩序又好
一切都係要靠個人自制

港豬末人拋棄所有自制想點就點想閪就閪想mean就mean唔叫「自由」
只係叫墮落而已

真正自由嘅國家
日本 北歐
人哋做嘢好有條理 唔會港豬嗰種怨天怨地
畀港豬去日本北歐長住一樣水土不服
社會嘅規訓同約束
點會將墮落視為自由嘅港豬能夠適應到時盞背後話人虛偽
北歐某程度上包埋英國
都係Nordic countries
佢哋去到日本要分類垃圾都屌鬼啦
因為英國都有Nordic cross
而且睇好無咗帝國之後 好快真係變到同Nordic countries一樣
日本生活好大壓力,好多日本人都想走,唔係有啲日本人寧願留係香港都唔肯返日本咩
歷史上一直都畀北方民族殖民
香港支那唔多咩而且早二十年已經多
東亞國家邊個唔係咁 日本已經算遲

去美國韓裔日裔嚟講 南韓人移民特別踴躍

「日本人寧願留香港唔肯返日本」一定有嘅 但我就無聽過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞