劉仲敬對香港評論整合 (8)

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
佢老人家係咪返咗北京
應該係美拉尼西亞人,同毛利嗰種波里尼西亞有分別。
馬來西亞都有啲土人好有東非特徵
冇錯,馬來半島原住民好似東非人同矮黑人,同馬來人完全係兩個人種。
連登根本就係流住高登血脈
有冇姨學家去印度發展
未來鎖國之後走私藥品應該幾好搵
而且醫療系統自從朱鎔基醫改之後 政府控制程度大降 同醫院管理層、醫生串通 賣藥搵錢應該幾正
諗落 依家可能大把人做緊

諗起條友之前重問黎巴嫩有冇FNO。
你姨建議愛國者去菲律賓同當地人合作搞東南亞走私集團。

法國佬好似係直接俾國籍
Thatcher post見到班人係咁話Thatcher賣港
好心啦可唔可以唔好責任一味推落人哋到
自己做個民調就責任已盡

自我反省下啦on99
至少剩係識偷偷負皮,唔會再成群結隊咁走入去潑婦罵街咁玩追擊又口噏噏時事台小朋友盲反中國連古中華文化都反…
留港撚要香港惡化到咩地步先會考慮移民/走難?
https://lih.kg/3008289

其實香港注定會慢慢收皮,但唔會即時玩完,唔好以為移咗民真係神仙先得,移民撚唔係以為齊上齊落只係口號呀嘛
有冇覺得人類壽命越長只係一個詛咒
https://lih.kg/3008375
小共同體不流血解構
移民就想睇留係香港個班仆街
留低就想睇移民個班仆街回流

大家都有份洗乜爭
所以兩邊都係痴線既,呢個就係港華既質素。不過啲移民撚作啲理由一個衰過一個,越嚟越乞人憎,留港撚最多係睇衰你班人遲早會番嚟,移民撚係可以因為心裡面唔舒服而希望香港有幾慘死得幾慘。真係要比既話其實移民撚反而係德性比較敗壞既一群。
某程度係幸存者偏差
多口水唔做正事既人先大把時間鳩up
所以你預兩邊都係短視既一群,真係有共同體組織度既人係唔會流於呢啲口舌之爭。
熟口熟面
下面有人話去到英國一定會放炸彈炸死戴卓爾又話IRA做得好
令我對戴卓爾當年用BNO隔走一批港華更加心悅誠服
好彩無聽某保守黨人話齋
係北愛爾蘭安置香港人
某保守黨人唔會係我估嗰個掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞