劉仲敬對香港評論整合 (8)

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
[突發]美國最高法院決定推翻婦女墜胎權
https://lih.kg/bmcwFLV
#26 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
就係因為窮,所以先需要生,港華太看少原來的wasp同黑人長老社區共同體,不過連登仔唔會聽,將自己的費拉性孤立無援以己度人
連登仔來來去去既論點就係邊個養邊個養
當然個標題都有問題,宜家講緊個州自己決定,如果個州支持墮胎最高法院都無權推翻
好難講,有唔少手足其實都係中港婚姻下既產物,自己或者老母其實都係97後既新移民,所以呢個問題到最後都係要由血酬同認同解決。
老老實實我好懷疑條友係真心定假膠
住英國點會唔知呢d野
其實鬼佬好多都係天生天養或放養,香港地有唔少公屋家庭咪又係咁養,所以問題其實喺個大人身上,當然呢點亦反映香港小共同體被嚴重削弱既事實。

中產階級先需要墮胎,無產階級需要的係牧首、長老、工團、豬肉桶政治
廉潔同政治分贓係自相矛盾的,所以公會制、共產國家看起來特別腐敗,香港新加坡看起來高度廉潔繁榮
正常啲BNO holder嘈呢啲野嘈到拆天,佢居然可以描繪到咁雲淡風輕
所以最好唔好係呢d地方糾纏
一陣又有人話英國食人肉饅頭
要去法院JR,又係蠢老鼠
其實香港之後會黎巴嫩化,對佢地嚟講絕對係一場考驗,我估重建之後留得喺度既人都唔會多。
所以俾佢地將精力放喺同台推圈罵戰,為人為己都絕對係件好事。
睇翻佢rt我個條tweets
佢個三條友原來真心唔知bno無得拿public funds
宜家我有d後悔爆左呢樣野出來
係IHS,同埋要交足五年
不過見佢地對BNO權利既態度好雲淡風輕,我衷心希望BNO holder們可以向佢地學習,唔好成日搞咁多垃圾嘢去斷自己後路

https://www.ettoday.net/news/20180228/1085286.htm#ixzz7PwkIIGxg
依張發達國家大學生佔人口比例圖講咗東亞係做題家社會
加拿大個大學生佔人口比例咁高係因為加拿大產業唔健全定係俾啲香港移民拉高
加拿大好似將diploma都當係高等教育,好多本地人讀完張diploma就搵工。
香港民族建立唔出twitter戰線內部消滅依啲人
自然比台灣人睇唔起
咁就算有twitter戰線都唔會一面倒認同台灣人或者你姨個套
血酬就無敵既
認同好難預測,要睇下到時咩族裔佔上風
州權派基礎立論就係州即國家
但姨已經一早預言,州權係注定慢慢消亡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞