劉仲敬對香港評論整合 (8)

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
黑人好似阿忠仔呢d階級地位高過港人
唔係常識來咩
好過天安門老母
畀人食足三十年
開放福島嘢食到而家都冇影,連安倍都開始冇耐性喺個meeting單單打打霧島眼鏡。但係香港呢單嘢問都唔問五月頭就去馬,我係台灣獨派我都頂唔順霧島政府
重夠膽話人食人血饅頭有時真係忍唔住笑。
咪就係散沙原子人缺乏社會組織度

twitter港豬屌你姨邪教冇問題,但人地唔少位都冇講錯
其實呢點阿姨已經講過好多次
蔡英文係靠冷戰藍倒戈獲勝
香港因素係坦桑尼亞中心論呢點
阿姨本人都曾經retweet過
咁人地又冇咁衰,佢地主要係反對對港人既特惠移民政策(主要係投票權同參政權以及年期問題)同埋廢除港澳條例,本身港人讀書攞永居個門檻其實唔高,至於甄別成本,呢點就係我地自己既問題,唔能夠怪人地
嗰陣嘅利維夫烏克蘭人都係得兩成
連猶太人都多過佢
嗰陣烏克蘭人都係叫自己做小俄羅斯人

其實烏克蘭歷史反波蘭真係多過反俄
去到二戰仲互屠

點知後冷戰改變晒所有嘢
普京行返全俄羅斯意識條回頭路
真係好笑
人哋係真‧美國人(唔係「法理」美國人),本身就高級過香港人,親唔親台根本冇影響。
其實比對番雙方政黨票同正副候選人既得票率就一清二楚
在台港人=有錢版東盟兄弟係常識把
又講台灣
我只想講,因為其他國家有政治人物聲援,就產生岀該國應該開放移民嘅期望,係脫離現實
所以烏克蘭民族某程度上係今次戰爭先建構完成,熟悉西烏歷史既話應該知道烏波猶三方係互屠敵對關係,西烏地區猶太人喺二戰既死亡率係去到九成七九成八左近
嚴格啲全面反俄都係14年後嘅事
以前好多烏俄合拍片烏克蘭人又用vk
澤連斯基
其實只要俄羅斯同烏克蘭傾好烏東聯邦化
俄羅斯徹底放棄全俄羅斯意識應該無事
而家根本俄羅斯後冷戰當返烏克蘭做小俄羅斯
烏克蘭民族 烏克蘭語唔係最關鍵

而係哥薩克歷史
華沙起義果時波蘭家園軍捉到啲烏克蘭籍德軍,係除晒佢地衫,再係佢地個身上寫個U字跟手送佢地上前線做人盾
剿匪學院院長似卡通配音
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1520700611527905280
烏克蘭和以色列得到支持,主要是因為能打,而非虐待俄羅斯人和阿拉伯人的指控多不屬實。美國國會戰前已經停止資助亞速團,日本公安廳也在調查亞速團,雖然俄羅斯指控烏克蘭納粹的罪行並不可靠,但武裝衝突和親俄派的人命損失並非罕見,
開戰後就一筆勾銷,並非因為有證據表明俄羅斯的付國豪平安無事,元朗的阿拉伯人沒有逃往深圳河以北,而是因為屠龍小隊火燒中聯辦以後,自封為香港國軍,打敗了匪軍雪豹突擊隊,
如果得到台灣的武器,很可能消滅南部戰區的機動部隊,使得台海戰爭永遠不會爆發。

屠殺罪證確鑿的民族發明家因為利用價值明顯,羅慕路斯罪行完全被遺忘的波蘭保加利亞孟加拉多的是。反過來,無辜者因為沒有利用價值,被罪證確鑿而有利用價值的統派鎮壓,例如比夫拉和西撒哈拉,然後同樣被完全遺忘,毫不妨礙美國和西方大國與鎮壓者友好合作的,同樣多的是。
https://twitter.com/LiuZhongjing/status/1520749801205284864
沙赫特也不是納粹,最後也進了希特勒的集中營,但他如果不為希特勒服務,還能幹嘛?朱可夫如果不肯投靠紅軍,就算沒有在1918年拿不到配給卡而餓死,也是早就在1922年以前被契卡槍斃了。
@complexmatter 這樣的香港公務員在1997年,就像張作霖在世時的于學忠,看蔣介石吳佩孚都是偏裨小將,二十年後就淪落到向山東地主民團要飯的地步了。

路徑決定命運,水平能力都是細枝末節。大蜀民國的原住民很可能掛在半路上,但他們做的飯會留給未來的繼承人,而東北軍和華人卻把子孫飯吃完了,因為他們自己的飯早已被他們的祖父吃完了。
姨都識堆哥
恭喜堆哥加入姨學宇宙,應該同牛爺爺一樣,間唔中有岀場機會
同炸博 木琴等齊名了
終於有個費拉左派新玩具
btw, 牛爺爺、炸博士、木琴呢堆算費拉右
牛爺應該右吧❓

炸木兩個唔係好清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞