劉仲敬對香港評論整合 (8)

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
應該未必,南粵係敘利亞地區,澳門都應該係。
澳門電網水管都掛勾了南粵,自來水唔到的地方係決定張獻忠範圍之一,一旦南粵同澳門脫勾就GG了
https://zh.wikipedia.org/zh-hant/澳門自來水
香港既社會組織結構做唔到張獻忠地區
其實澳門都同南粵融為一體,應該都係齊上齊落,而且佢地社區組織度都保留得唔錯。
由國安公署派出指導員 貫徹落實國家幹部與地區幹部強強結合 協助香港民警 把緊國情關 緊抓國安線 做好基層工作 一不怕死二不怕難三不放鬆 國安區安兩手抓 兩手都要硬……
國安公署駐灣仔警察總部巡視組
國安公署駐油麻地警署巡視員/指導員
每年要考滿大人話基準試咁啦
要考試唔係派兵團同志咁仲點清洗白區黨高考幹部反黨集團
要考埋習思想
禮拜六要去警察遊樂會上普通話班、國情班 過組織生活 學習黨嘅最新文件 二十大三中全會精神 依法治國依法防疫 嚴防外國勢力顛覆
開批評檢討會 互相揭發呢個禮拜有冇扮工 有冇紀律散漫 有冇妄議中央 人人深刻人人過關
睇中宣部中央電視台大灣區衛視ViuTV聯合攝製嘅反腐電視劇《紫荊的光輝》,歷史電視劇《新界人民抗英傳》,紀錄片《真實的美國:種族歧視和貧窮》,每個禮拜交一千字感想,結合黨嘅教導同自己日常工作講下點舉一反三,做好維護國安工作……
人地可能係想啲白區黨甚至安祿山俾蟈家清洗之後仲幫蟈家仆心仆命

當年喬寶寶唔識寫正體字考唔到升職試,自己辭職走去做TVB,仲走去幫梁美芬助選
(雖然人地依家係蘇格蘭)
示意圖

咁漢兒真係太宅心仁厚,注定要君王死社禝了,十四億人會係社禝下面
南粵最起碼廣州明顯游騎兵地區來,重要稅收來源
應該去到清遠個一綫先會開始敘利亞,其他張獻忠
澳門確實遠離游騎兵地區
好大可能會同珠海一樣變cyberpunk敘利亞地區
將來入侵香港既張獻忠都係比較有可能係汕尾海陸豐個邊打過來
入侵澳門既比較似會係江門個帶
當年旗兵葉繼歡咪學佬人
其實呢兩個地區既宗族結構保存得唔錯,就算有都未必多,我反而覺得珠三角先係出產獻忠既主力區,如果要入侵估計都係循珠三角南下最有機會。
獻忠就係無業年輕散沙人,所以我都覺得珠三角長三角會湧現大量獻忠
兩三角啲外省民工同班白衛兵最有機會,佢地貧窮而且本身冇共同體,同本地人關係差,容易變獻忠,不過佢地本身都只係小獻忠
費拉化唔擔心 依家d大白咁都可以忍受得到
乖乖地畀龍騎兵鎮壓 張獻忠就唔使旨意了

要望都係望獻忠自嶺北入關
發覺好多巴膠同鐵膠睇落都好似on9仔
https://lih.kg/bmyvOaV

本地潛在獻忠
1. 屋企基層,公屋/劏房戶
2. 本人基層(睇衣著就睇得出,le5 fe5)
3. 不學無術,冇其他藝術/體育嗜好
4. 單身,冇能力組成家庭
本人基層 同 不學無術 呢d係相輔相成。藍屍言論就係呢d人極易畀mainstream media洗腦嘅症狀。
基層嘅單身男性,獻忠標本。
南粵係敘利亞地區,獻忠自然冇咁多同施放唔到咁大威力。嶺北入關嗰啲係大獻忠嚟。
呢啲咁都叫獻忠
起碼身型都要地盤跟車啦
其實好多it同理工科人士都係咁既樣,不過以前講過好多土產獻忠其實都被香港民族收編咗
其實獻忠係冇樣睇既,純粹係冇共同體既末人流民
大西皇帝手下係孫可望李定國等一流人物
今日相應都係老差骨 有班手足 武藝高強
唔係無根末人
無根末人失去意義只係無根末人
武藝高強又失去意義先係獻忠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞