[簡約手錶撚] 冷門/斯文手錶牌子介紹 3

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
好想屌返隻stowa,但christopher ward好似抵屌好多
Cw隻C65 有冇伏?

同你一樣
Christopher Ward比Stowa貴少少但係有自家機芯

講漏左,自家機芯仲要5日鏈
光巴
有冇平既白面藍針推薦?
唔該

幾個post都係。你究竟有冇睇到?
1k-2k: rossling & co , knot
2k-3k: about vintage, corniche
1xk: nomos

Rossling & co regatta 係咪冇得散買mesh strap ?
最抵屌係咪直接買mesh strap版 ,再散買1條leather 換

有,其實一樣價。
男裝錶,想要DW/OB個種簡樸風格,係咪得呢兩隻牌子?
Budget ~$1000

有冇追post其實。 又問。
光巴 睇落覺得junghans好正 想問下邊到買最抵 手動/石英都可以

德國買囉。或者搵我。
好想屌返隻stowa,但christopher ward好似抵屌好多
Cw隻C65 有冇伏?

同你一樣
Christopher Ward比Stowa貴少少但係有自家機芯

CW 唔會有伏啦~ 呢個價俾呢d野你。根本就好正。
Budget around1000 有咩好介紹

1000蚊內其實冇咩好揀。

見到靚就買。

https://lihkg.com/thread/79210/page/1

post 1 第一頁都有講。
Budget around1000 有咩好介紹

1000蚊內其實冇咩好揀。

見到靚就買。

post 1 第一頁已經有講。
https://lihkg.com/thread/79210/page/1
Cw隻C65 有冇伏?

同你一樣

補充返, CW唔係全部都係自家機芯, C65係用Sellita SW200-1 ,唔係Inhouse 的要留意。
想買隻knot 應該點訂 有無巴打有代購推介?
想買隻手錶比女朋友做生日禮物
$1xxx budget
有無好推介

post 1 第一頁都有講。

第一次入嚟,唔識世界
Cw隻C65 有冇伏?

同你一樣

補充返, CW唔係全部都係自家機芯, C65係用Sellita SW200-1 ,唔係Inhouse 的要留意。

4xxx都抵屌啊可?

呢隻ham仔 邊度買最平 係咪一般都有85折?
光巴 睇落覺得junghans好正 想問下邊到買最抵 手動/石英都可以

德國買囉。或者搵我。

想問下如果budget可以去到5000
About vintage個隻唔岩係咪junghans比較上好?

搵你買冇問題呀 係咪石英4k 手動5-6k

德國買囉。或者搵我。

About vintage個隻唔岩係咪junghans比較上好?

有樣野要留意,手動款錶面係細,細到得34,因為復古款。同依家主流眼光 Size 38以上=男, 36 以下= 女 唔同。
光巴想問隻Wave Falken Tan Classic幾時有貨?
趕住買比女朋友做禮物

德國買囉。或者搵我。

有樣野要留意,手動款錶面係細,細到得34,因為復古款。同依家主流眼光 Size 38以上=男, 36 以下= 女 唔同。

個錶面好似有啲細 係咪得返石英 定光巴有其他brand suggest

德國買囉。或者搵我。

個錶面好似有啲細 係咪得返石英 定光巴有其他brand suggest

Junkers隻自動6060-5。

光巴想問隻Wave Falken Tan Classic幾時有貨?
趕住買比女朋友做禮物
趕住買比女朋友做禮物

幾時要?
趕住買比女朋友做禮物

幾時要?

禮拜日
我係今日黎入georgio fedon果個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞