[簡約手錶撚] 冷門/斯文手錶牌子介紹 3

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
想搵藍錶面幼針, 類似小王子咁

有無好介紹

光巴有無推薦

想戴起黎睇落斯文

冇budget 點幫你。1000又得,幾十萬又得。

想睇2~3k樓下既

https://www.amazon.co.uk/Aviator-Leather-Waterproof-Hamburger-Design/dp/B01MR2XK7X

千幾蚊,pilot,行quartz,

http://www.ebay.co.uk/itm/Parnis-42mm-black-dial-nylon-strap-Full-chronograph-mens-quartz-watch-21-/322087658565?hash=item4afdeba445:g:Q5AAAOSwZ8ZXASOV

Parnis老翻。

https://www.longislandwatch.com/Orient_ER2A004D_Aviator_Watch_p/er2a004d.htm

東方。應該冇小王子咁藍。
上網睇invicta d 款幾靚 不過好似撈

invicta 美國佬牌子,似精工,多數大舊/Diver,大隻佬粗獷型岩。瘦撚斯文/文青書生就真係不了。

好撚抵玩 千零2千 款又靚 不過驚佢似撈比人笑之類
樓主多唔多20mm皮錶帶賣?
想買比隻大mm

20mm有。但你大mm配皮錶帶咁新奇既。

點睇Bremont呢個牌子?

依家好多軍隊用緊佢個不鏽鋼殼比普通316 L硬七倍。

好多人成日話貴不過一分錢佢比足一份貨你,用料其實好好不過就係個牌子唔夠響囉。

不過其實坊間都有好多折扣

用料唔錯架,唔係主流牌子但唔驚下下同人撞錶。btw Kingsman 套戲都有出現過。

我見Facebook 某位於炮台山嘅舖頭係咁出廣告sell 呢個brand
嗰到有冇伏
有冇人戴sevenfriday

個價錢純粹去左設計到。呢個價用個d機芯,玩開精工既錶撚會覺得完全overpriced。

好多人成日話貴不過一分錢佢比足一份貨你,用料其實好好不過就係個牌子唔夠響囉。

用料唔錯架,唔係主流牌子但唔驚下下同人撞錶。btw Kingsman 套戲都有出現過。

我見Facebook 某位於炮台山嘅舖頭係咁出廣告sell 呢個brand
嗰到有冇伏

冇伏。 識佢老細。佢地都係賣冷門野多,有俾心機推介唔同野俾個市場。

個價錢純粹去左設計到。呢個價用個d機芯,玩開精工既錶撚會覺得完全overpriced。

咁又係 7 8千蚊錶用日本錶芯 eta都唔捨得用

嗰到有冇伏

冇伏。 識佢老細。佢地都係賣冷門野多,有俾心機推介唔同野俾個市場。

thx 巴打
但都要等儲夠彈藥先可以去馬
點睇hamilton
點睇hamilton

最近入左隻H-31芯嘅咸仔
第一隻機械錶,唔識評
有冇巴打知道除左amazon
邊度仲有Orient sun & moon白底皮帶賣

Creatxxx watch 好快運到

Creatxxx watch 好快運到

樓主多唔多20mm皮錶帶賣?
想買比隻大mm

20mm有。但你大mm配皮錶帶咁新奇既。

呢隻stitiching pattern vintage d , 我冇。

勁耐先到貨,實物唔錯。

勁耐先到貨,實物唔錯。

呢隻咩價位
追咗好耐post第一次留名
本身好鍾意Tudor big rose 不過新手唔敢買二手
巴打有冇啲類似既推薦
(budget 1-2k)
1k預算可以買到咩?
款簡單 皮帶就可以
WENGER呢個牌子點睇

勁耐先到貨,實物唔錯。

爸打呢隻幾錢?有興趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞