[簡約手錶撚] 冷門/斯文手錶牌子介紹 3

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
想買第一隻錶,預千鬆啲budget, 咁平係唔係無咩選擇
我手好幼,帶大錶面好怪
我手好幼,帶大錶面好怪

戴軍錶

我手好幼,帶大錶面好怪

戴軍錶

好似幾正咁,要幾錢
我手好幼,帶大錶面好怪

戴軍錶

好似幾正咁,要幾錢

CWC G10 官網買,仆街買左冇幾耐脫歐英磅插水
https://www.cwcwatch.com/products/cwc-g10-issue-watch-no-date-with-battery-hatch

另外兩隻mondaine 同 marathon 係 美帝Amazon 特價嗰時買
隻mondaine自己改NATO strap
手腕幼(16cm)戴45mm嘅錶係咪會好柒

試左先囉。

我都係16cm
我自己就接受唔到,頭先試左隻40mm就覺得fit,過兩日睇多兩間就入手
UNDONE呢個牌子又點睇?
有冇巴打想買brathwait 可以share discount

hi 光巴
早排有個背心仔買左隻自動, 話24號送
唔知你仲有無印象

隻錶女友鐘意,唔洗換,但佢戴太鬆
請問你有無得打洞?
有無巴打玩開AVI-8?
hi 光巴
唔知你仲有無印象

請問你有無得打洞?

可以呀

avi-8 款多幾靚。但成日有巴打話易廢。

avi-8 款多幾靚。但成日有巴打話易壞。
有無人帶knot?
hi 光巴
唔知你仲有無印象

請問你有無得打洞?

可以呀

我睇下邊日得閒,thx
想問下2000內有咩錶揀
完全唔識牌子

avi-8 款多幾靚。但成日有巴打話易廢。

啲款係好正
但個錶面好大,我唔太接受到
光巴,Junkers你係咪淨係得皮帶?
光巴,Junkers你係咪淨係得皮帶?

現貨係,但鋼帶可訂/換其他brand織鋼俾你試。
想問下2000內有咩錶揀
完全唔識牌子

又問,爬左文先啦好嗎巴打。
咩STYLE咩要求又冇講我地唔識讀心架wor。
光巴頭先黎幫襯左你 好好人唔嫌棄我毒撚一條
光巴有冇22mm鋼織帶?
如果手幼撚有咩介紹
光巴頭先黎幫襯左你 好好人唔嫌棄我毒撚一條

大家都係毒撚。
光巴有冇22mm鋼織帶?
如果手幼撚有咩介紹

22mm冇咁粗。20就有。基本上手幼撚直徑<42mm 都ok。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞