[簡約手錶撚] 冷門/斯文手錶牌子介紹 3

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
Laco aviation watch 點睇?

佢有隻殘舊版幾正
不過圍番港紙要萬幾蚊
https://youtu.be/yqnaU_bj9xM

好撚想買依隻

laco 有隻剩係錶身舊化,錶面冇舊化,行 miyota 芯,好似400鎂左右
同過萬嗰隻當然冇得比,不過平平地都可以一戰嘅

我自己覺得啦...
行miyota唔借10k
另外光爸未覆我junghans賣幾錢
Stowa有無巴打夾運

電話相機壞左
網上偷圖

琴日買左
應該唔會好多人買mrg掛
Stowa有無巴打夾運

又話不了 笑死

巴打點睇呢隻marathon gsar

想買隻平時full suit番工同出街都戴得既錶
平身幾中意呢隻軍錶款 但諗諗下西裝戴又好似唔係幾岩

佢有隻殘舊版幾正
不過圍番港紙要萬幾蚊

好撚想買依隻

laco 有隻剩係錶身舊化,錶面冇舊化,行 miyota 芯,好似400鎂左右

我自己覺得啦...

hi, junghans石英4k, 手動5k-6k, 自動,7-8k, chronograph,12-13k。
Stowa有無巴打夾運

又話不了 笑死

佢有隻殘舊版幾正
不過圍番港紙要萬幾蚊

好撚想買依隻

我自己覺得啦...

10k行2824同2802
想買隻錶 around 3000-4000 budget
請問各巴打有乜推介
光巴
有冇平既白面藍針推薦?
唔該
我覺得stowa隻灰色面幾特別, 仲平d
我覺得stowa隻灰色面幾特別, 仲平d

同埋之前好似有巴打話 laco 俾中資買咗
光巴 想問問rossling &co. $1880果幾隻幾時有貨 想上黎買
光巴 想問問rossling &co. $1880果幾隻幾時有貨 想上黎買

有貨就唔係1880啦。你預十月頭。

有貨就唔係1880啦。你預十月九號左右。
光巴
有冇平既白面藍針推薦?
唔該

幾個post都係。你究竟有冇睇到?
1k-2k: rossling & co , knot
2k-3k: about vintage, corniche
1xk: nomos

佢有隻殘舊版幾正
不過圍番港紙要萬幾蚊

好撚想買依隻

我自己覺得啦...

hi, junghans石英4k, 手動5k-6k, 自動,7-8k, chronograph,12-13k。

Thx!! 有興趣手動
光巴
有冇平既白面藍針推薦?
唔該

幾個post都係。你究竟有冇睇到?
1k-2k: rossling & co , knot
2k-3k: about vintage, corniche
1xk: nomos

Rossling & co regatta 係咪冇得散買mesh strap ?
最抵屌係咪直接買mesh strap版 ,再散買1條leather 換
男裝錶,想要DW/OB個種簡樸風格,係咪得呢兩隻牌子?
Budget ~$1000
光巴 睇落覺得junghans好正 想問下邊到買最抵 手動/石英都可以
Budget around1000 有咩好介紹
Skagen
除左DW/OB外,仲有rosefield 同上面巴打講嘅skagen ,不過rosefield好似淨係得女裝錶
好想屌返隻stowa,但christopher ward好似抵屌好多
Cw隻C65 有冇伏?
好想屌返隻stowa,但christopher ward好似抵屌好多
Cw隻C65 有冇伏?

同你一樣
Christopher Ward比Stowa貴少少但係有自家機芯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞