[簡約手錶撚] 冷門/斯文手錶牌子介紹 3

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
想問下KOMONO都係一千內,買黎襯下衫粗算唔算抵玩?
另外如果2k budget, 買rossling 定triwa好?兩者價錢差不多
謝謝
我完全唔熟錶
但前排喺連登見到有人講一隻錶
個錶面喺有日與夜咁樣 日頭就指去太陽個邊
夜晚會指去月亮個邊 我想問係咩牌子
唔該大家 真喺唔太熟錶

有moonphase既錶都有。
不過我諗你係指orient既sun and moon, 呢隻錶性價比高,但坊間呀叔錶鋪好多都冇賣。黎緊我應該都會入。

光巴幾時入呀?
我完全唔熟錶
唔該大家 真喺唔太熟錶

不過我諗你係指orient既sun and moon, 呢隻錶性價比高,但坊間呀叔錶鋪好多都冇賣。黎緊我應該都會入。

光巴幾時入呀?

今日同東方個sales傾,串過馬撚唔想做生意咁,應該唔入lu
另外如果2k budget, 買rossling 定triwa好?兩者價錢差不多
謝謝

一千蚊內都差唔多。唔講外觀講用料一定係大牌子取勝。
我完全唔熟錶
唔該大家 真喺唔太熟錶

光巴幾時入呀?

今日同東方個sales傾,串過馬撚唔想做生意咁,應該唔入lu

做水貨有冇得諗?
謝謝

咁如果2k budget, 買rossling 定triwa好?兩者價錢都差不多
謝謝

咁如果2k budget, 買rossling 定triwa好?兩者價錢都差不多

睇款。 triwa 玻璃冇coating,皮帶靚d。rossling玻璃有coating,皮帶差d。
光巴,想知Metropolitan Automatic Collection白鏤空幾時會返貨?
見到呢隻 香港好似唔多覺有

極唔抵

極唔抵

why
另外我見千幾蚊都有 係咪假野

極唔抵

why

應該係
貴得過份,我接受唔到本身定價過萬嘅嘢但擺頻仲係得嗰21600

雖然外表幾吸引
上星期上過巴打度睇錶,好有耐性介紹!

睇arm About VIntage唔知你記唔記得我la, 不過過多排得閒d 應該會上黎鎊水。
光巴,想知Metropolitan Automatic Collection白鏤空幾時會返貨?

Rossling & Co: 3weeks later will be ready!

極唔抵

why

應該係
貴得過份,我接受唔到本身定價過萬嘅嘢但擺頻仲係得嗰21600

雖然外表幾吸引

某暗星整左個brand 叫Nsquare 都幾似。
上星期上過巴打度睇錶,好有耐性介紹!

睇arm About VIntage唔知你記唔記得我la, 不過過多排得閒d 應該會上黎鎊水。

多謝支持
https://www.rosslingco.com/collections/watches/products/regatta-westhill
巴打呢隻有冇貨? 同埋幾錢

未有啦,佢十月先有我點會有。
兩千頭,我定價同佢官網一樣。

光巴如果係你到訂幾時會有貨?
同埋二千頭姐係幾多
另外想買蝴蝶扣錶帶有冇推介
MVMT 用信用卡買
到最後話你唔得 有無人試過?
我完全唔熟錶
唔該大家 真喺唔太熟錶

光巴幾時入呀?

做水貨有冇得諗?

條友都話: 大把錶鋪都做水貨啦, 你不如入水貨/叫人拆俾你,搞撚笑。
https://www.rosslingco.com/collections/watches/products/regatta-westhill
巴打呢隻有冇貨? 同埋幾錢

未有啦,佢十月先有我點會有。
兩千頭,我定價同佢官網一樣。

光巴如果係你到訂幾時會有貨?
同埋二千頭姐係幾多
另外想買蝴蝶扣錶帶有冇推介

3星期後,應該會早過佢俾客,因為我優先。你當正價兩千四,預訂咪千九。

蝴蝶扣都係淘寶撞手神,因為錶帶厚度同個扣厚度有機會唔夾。
MVMT 用信用卡買
到最後話你唔得 有無人試過?

mvmt最好唔好,quality好差,壞左冇人理你。
我完全唔熟錶
唔該大家 真喺唔太熟錶

光巴幾時入呀?

做水貨有冇得諗?

條友都話: 大把錶鋪都做水貨啦, 你不如入水貨/叫人拆俾你,搞撚笑。

咁撚串

極唔抵

why

應該係

雖然外表幾吸引

某暗星整左個brand 叫Nsquare 都幾似。

我就不了,我鐘情玩潛水
以前高登就追開post wts問過巴光嘢 當時都俾左好多意見 但因為某d原因 最後冇買到

E+睇中呢款https://www.rosslingco.com/collections/watches/products/classic-40mm-midnight-mesh

其實我覺得呢隻靚d https://www.rosslingco.com/collections/watches/products/regatta-rogart-1

但我唔太鐘意金針 白針又係白框 如果好似上面果隻 黑框白針就真係唸都唔駛唸就訂

btw 第二隻E+訂係咪有discount? 光巴係咪可以代訂? 如果訂幾多錢左右?
以前高登就追開post wts問過巴光嘢 當時都俾左好多意見 但因為某d原因 最後冇買到

E+睇中呢款https://www.rosslingco.com/collections/watches/products/classic-40mm-midnight-mesh

其實我覺得呢隻靚d https://www.rosslingco.com/collections/watches/products/regatta-rogart-1

但我唔太鐘意金針 白針又係白框 如果好似上面果隻 黑框白針就真係唸都唔駛唸就訂

btw 第二隻E+訂係咪有discount? 光巴係咪可以代訂? 如果訂幾多錢左右?

係呀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞