[簡約手錶撚] 冷門/斯文手錶牌子介紹 3

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
麻煩曬

我飯都唔記得食。
麻煩曬

我飯都唔記得食。

唔好意思,吹咗咁耐水
新手想入坑,巴打們有無推薦,不過預算得千幾蚊
想要啲佬味啲嘅
斯文嘅都係不了,都唔著恤衫嘅
想要啲佬味啲嘅

精工啦~佬味不二之選。最方便信和睇。
麻煩曬

我飯都唔記得食。

唔好意思,吹咗咁耐水

真係辛苦哂
想要啲佬味啲嘅

精工啦~佬味不二之選。最方便信和睇。

有無話唔同系列有咩差別咁
Btw 上網睇覺得seiko x solar 好似幾正
尋日終於走左去幫襯光巴買左隻 Rossling & Co. 
巴打好好 服務
想請問下 新買既鋼錶既潛水扣 撳完兩邊粒制

但係個扣唔彈開 要自己用手拉一拉先除到 可以點改善

蝴蝶扣?潛水扣??唔明。
麻煩曬

我飯都唔記得食。

唔好意思,吹咗咁耐水

唔緊要,冇野做。
麻煩曬

我飯都唔記得食。

唔好意思,吹咗咁耐水

真係辛苦哂

我都有serve巴打架,
帶開細MM同G SHOCK,如果3K左右睇啱咗3隻,巴打覺得點/邊隻好 有無其他推介下

之前係光巴到買左隻about vintage 唔見左...
想買隻nomos 玩下.
爬左文好似會入nomos 會唔會入metro 有power reserve 個隻
如有, 大概幾時有開售同埋價錢around 幾多到
之前係光巴到買左隻about vintage 唔見左...
想買隻nomos 玩下.
爬左文好似會入nomos 會唔會入metro 有power reserve 個隻
如有, 大概幾時開售同埋價錢around 幾多到 thanks
樓主店有無link?

即係呢款 我都唔知叫咩名
3000幾可以有eta芯???

要買steinhart喎咁
光巴不如都入啦,依排咁興
光巴,鋪頭係邊?
可否tg比我 , 學生哥遲啲想買隻錶一直冇帶開要試試邊隻岩心水
光巴,鋪頭係邊?
可否tg比我 , 學生哥遲啲想買隻錶一直冇帶開要試試邊隻岩心水

原來有比到,咁遲啲再黎睇睇
光巴,鋪頭係邊?

我都想睇下wo,可唔可以share
Skagen
點睇Alpina同埋Hamilton
光巴,鋪頭係邊?

我都想睇下wo,可唔可以share

頁頁都有人問,你google search about vintage hk就得。
Skagen

skagen應該係平價dress watch北歐簡約款既始祖。幾百蚊至千幾有交易,citychain 代理,周圍都有得賣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞