[簡約手錶撚] 冷門/斯文手錶牌子介紹 3

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
點睇Alpina同埋Hamilton

大牌有買貴冇買錯啦。alpina鬼佬好鐘意佢d diver
3000幾可以有eta芯???

要買steinhart喎咁
光巴不如都入啦,依排咁興

唔賣diver鋼錶。要保持風格。或者遲d開間專賣diver既鋪。
之前係光巴到買左隻about vintage 唔見左...
想買隻nomos 玩下.
爬左文好似會入nomos 會唔會入metro 有power reserve 個隻
如有, 大概幾時有開售同埋價錢around 幾多到

唔見左會呀。你預十月尾。

要買steinhart喎咁
光巴不如都入啦,依排咁興

唔賣diver鋼錶。要保持風格。或者遲d開間專賣diver既鋪。

請我請我!!
最後轉左隻about vintage
麻煩晒
想買隻 rossling 係咪找到1904 個間?
想買隻 rossling 係咪找到1904 個間?

想買對情侶錶同女朋友戴,不過買左apple watch budget有限,二千內兩隻有無推介?
而家我地戴緊timex, dw ja, 大家都鍾意皮帶同埋個面簡潔d唔使太貴咁,係咪都係得rosefield, timex呢d選擇?有無人可以拋下磚
想換下尼龍錶帶果類有無推薦
巴打 早排買咗隻 rossling & co嘅石英錶 平時夜晚唔用嗰時會擺喺一個盒到廢事揩塵 不過第二朝起返身會發現佢停咗喺我放入盒之後冇耐嘅時間 呢個係咪正常現象嚟
巴打 我想買隻rossling & co嘅錶 想問下classic automatic 同 classic 40mm 有啲咩分別 點解automatic貴咁多同值唔值得買 定其實買40mm都OK
點睇OTUMM 勿屌 窮撚
想買對情侶錶同女朋友戴,不過買左apple watch budget有限,二千內兩隻有無推介?
而家我地戴緊timex, dw ja, 大家都鍾意皮帶同埋個面簡潔d唔使太貴咁,係咪都係得rosefield, timex呢d選擇?有無人可以拋下磚

兩千蚊內,姐係得一隻幾舊水,其實冇咩選擇。casio個d可能有既。
想換下尼龍錶帶果類有無推薦

冇,尼龍錶帶都係差唔多。外國網買/淘。
https://www.rosslingco.com/collections/watches/products/regatta-westhill
巴打呢隻有冇貨? 同埋幾錢

未有啦,佢十月先有我點會有。
兩千頭,我定價同佢官網一樣。

有d難。

Chrisward
巴打 早排買咗隻 rossling & co嘅石英錶 平時夜晚唔用嗰時會擺喺一個盒到廢事揩塵 不過第二朝起返身會發現佢停咗喺我放入盒之後冇耐嘅時間 呢個係咪正常現象嚟

拎上黎睇下?ronda機芯呢批神神地。有屌過佢。整唔到的話可以1 換 1
巴打 我想買隻rossling & co嘅錶 想問下classic automatic 同 classic 40mm 有啲咩分別 點解automatic貴咁多同值唔值得買 定其實買40mm都OK

因為自動機芯成本貴d. 支針順行個feel 治癒d, 自動冇咁準,會有誤差。
正常大牌自動芯可能1xxx-2xxx都有,但細廠設計可能冇咁老土,款靚,成本高d, 所以賣4千蚊。
點睇OTUMM 勿屌 窮撚

垃圾。
我完全唔熟錶
但前排喺連登見到有人講一隻錶
個錶面喺有日與夜咁樣 日頭就指去太陽個邊
夜晚會指去月亮個邊 我想問係咩牌子
唔該大家 真喺唔太熟錶
我完全唔熟錶
但前排喺連登見到有人講一隻錶
個錶面喺有日與夜咁樣 日頭就指去太陽個邊
夜晚會指去月亮個邊 我想問係咩牌子
唔該大家 真喺唔太熟錶

有moonphase既錶都有。
不過我諗你係指orient既sun and moon, 呢隻錶性價比高,但坊間呀叔錶鋪好多都冇賣。黎緊我應該都會入。

拎上黎睇下?ronda機芯呢批神神地。有屌過佢。整唔到的話可以1 換 1

好 唔該哂巴打
前面見d巴打話東方錶可以去福仁買,請問有冇話幾樓邊間先係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞