[簡約手錶撚] 冷門/斯文手錶牌子介紹 3

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
其實有冇價錢平過stowa既bauhaus錶
想要eta 芯

如果eta芯加個隻bauhaus款,應該冇。
十多年前左右stowa未紅果時, 扮Nomos既基本款係賣緊3千幾港紙

其實laco都有藍針同款。
https://www.laco.de/en/watches/classics/berlin-40

其實bauhaus style唔係nomos獨有.......

係呀,其實都係個bauhaus錶款 design 大家德國幾間廠都拎黎用。
十多年前左右stowa未紅果時, 扮Nomos既基本款係賣緊3千幾港紙

其實laco都有藍針同款。
https://www.laco.de/en/watches/classics/berlin-40

其實bauhaus style唔係nomos獨有.......

係呀,其實都係個bauhaus錶款 design 大家德國幾間廠都拎黎用。

好似朗格都有出
唔會話朗格抄nomos呱
B
其實有冇價錢平過stowa既bauhaus錶
想要eta 芯

如果eta芯加個隻bauhaus款,應該冇。

唔該哂光巴
巴打 如果想買隻簡約黑鋼
不直2000-3000
有無好介紹

粗鋼定幼纖鋼米蘭帶。

粗鋼啦 返工用

利申: 手粗 返工著恤衫打太
點睇Alpina同埋Hamilton

大牌有買貴冇買錯啦。alpina鬼佬好鐘意佢d diver

Alpina真係swiss made? 價錢唔似啵
Sinn有無人玩 想買隻EZM3
點睇Alpina同埋Hamilton

大牌有買貴冇買錯啦。alpina鬼佬好鐘意佢d diver

Alpina真係swiss made? 價錢唔似啵

swiss made definition, 50-60% cost of the watch.
所以pass swiss made definition 好易。
100% 全瑞士就冇咩可能了。
想問下有冇$2000蚊左右既介紹下?
窮撚學生哥
光巴間舖係邊?有時間黎睇下
光巴間舖係邊?有時間黎睇下

JJ post應該搵到。 貼過好多次啦
窮撚學生哥

preorder隻rossling regatta。幾正。
窮撚學生哥

我就係想要依TYPE
問多樣 通常買錶係邊度買好
冇追post
想請教下樓主
鋼帶or鋼織帶 簡約大錶面嘅錶介紹?
想返工出街都啱帶 窮撚學生fg做n賤
另外想問下樓主點睇hypergrand啲錶?
想問Barthwait抵唔抵屌
見佢有得減30usd
冇追post
想請教下樓主

巴打~其實你追得post黎都唔洗問啦。
同一個問題成個post問幾十次既其實都好影響討論,頁頁都有人問。

如果返工就唔好帶hypergrand啦,求其出下街就得。
窮撚學生哥

我就係想要依TYPE

你要買regatta咪搵我, 你要買大牌子咪去信和。
想問Barthwait抵唔抵屌
見佢有得減30usd

抵屌,之前幾好, 依家加左價, shipping 方面好似做得唔係咁好,有時d貨拖好耐。
冇追post
想請教下樓主

巴打~其實你追得post黎都唔洗問啦。
同一個問題成個post問幾十次既其實都好影響討論,頁頁都有人問。

如果返工就唔好帶hypergrand啦,求其出下街就得。

我上年fg 我返工係戴timex+皮帶
係咪百寶利?
窮撚學生哥

我就係想要依TYPE

你要買regatta咪搵我, 你要買大牌子咪去信和。

我想買呀巴打 幾錢?
有冇啲同iwc pilot差唔多款嘅表?
筆值大約三皮
係咪百寶利?

有冇啲同iwc pilot差唔多款嘅表?
筆值大約三皮

pilot 錶其實唔係iwc獨有,有好多人一見到其他牌子出pilot錶,
就話抄iwc。其實pilot 錶係幾間廠, laco,stowa,iwc,a lange, Wempe 幫佢出。
有興趣可以睇下。https://monochrome-watches.com/the-history-of-the-pilot-watch-part-five-b-uhr/

3萬蚊位的話我就唔太熟, 只知GO Senator 水貨都有三萬幾,zenith,breitling d model就唔知咩價位。幫推
rossling regatta 係自動錶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞