[D20,21] 抗俄衛國 100:Slava Ukraini ! /波蘭、捷克及斯洛文尼亞總理將到訪基輔

1001 回覆
51 Like 4 Dislike
我諗係兩手準備, 中共落唔落塔, 佢地都有後手.
如果可以用烏克蘭黎幫中國放血, 我諗美國會好樂意.
如果中國唔落塔, 咁收拾左俄佬, 中國孤掌難鳴, 對美國點都有利.
(不過歐洲未必想拖長戰事, 希望中國會收手)

不過話雖如此, 策略上拖長戰事對美國有利, 但對拜登就唔見得,
高油價高物價, 呢啲影響民生既野都係考緊佢牌, 佢似乎無乜符去解決.
沙特show都唔show佢, 一個屈尾十仲同中國眉來眼去, 一巴摑落拜登度.

睇下之後佢點搞啦
Iron Dome,可惜以色列仲係就住就住
Twitter有班PR係咁話伊拉克果D冇人理
嗰其佢流年不利. 但又真係唔撚關佢事喎.
[D22,23] 抗俄衛國 101:Slava Ukraini ! /烏克蘭尋求組成有別於北約的同盟
https://lih.kg/2930894
兩條友近排又有咩偉論?
截 同完全唔截 係兩回事
從來冇講過一個字 「哂」
唔該用下腦 講下邏輯啦唔該
D錢你都賺唔哂 咁你返唔返工呀?
沙特唔食住個勢跳出嚟同歐洲講「我有啲好平嘅石油丫」咁笨?
差唔多成10萬一下
呢頭收完人地錢同武器, 收埋志願兵, 嗰頭裁軍簽和約?
到時烏克蘭被人boycott到慘過俄羅斯.
事實係好多政棍以為自己識得玩政治
班政棍為個人一時利益妥靖養大個危機
然後到戰爭爆發就大大聲話唔關我事我都有儘力過制止戰爭
好似宜家冇俄羅斯油就話走去買既委內瑞拉油
結果依然係間接助養緊俄狗
習契弟:契哥鳩衝,係鬼
大陸都頭痕,好多所謂新軍備都係師承老俄
巴打太睇少一個人癲起上黎乜都做得出,希特垃就輸果陣落 order 焦土柏林,普京收皮同全世界攬住一齊死好合理推斷
有某評論員話玩核好貴所以唔會用,其實正好相反,最後一次邊個仲 care 之前之後要洗左幾多錢,「我得唔到其他人都唔可以擁有」咁既心態
唔怪得烏克蘭今日公佈既俄軍損失數字咁高
沙特唔肯增產
元首落order但冇人理
下面既人唔一定會同你一齊癲
澤仔親俄親咗兩年,最後喺入侵前一刻認清咗現實同埋Churchill上身上神枱
上r/ukraine (大多數西烏人2019投咗俾poroshenko)睇返以前啲post見到啲人對澤仔由2019嘅評價應該差唔多都係屌佢同驚佢會賣烏
我懷疑呢個係其中一個令普京計劃嚴重失算嘅原因真係好撚痴線
俄佬嗰頭話完全佔領Kherson, 嗰頭被人炸到仆街
俄佬比削弱左就點都一定大力打中共,BUT 過程上香港一定就要繼續黑暗。。。
咁講真,唔係自己有巴勒斯坦要防同埋佢仲係有嘢要同俄佬deal嘅,我真係唔覺得貴係令佢唔捐嘅籍口囉,啲標槍NLAW咪又係一車車咁去?
條友係引戰友放負友, 唔洗理佢架, 佢為嘈而嘈架咋.
block左就無眼屎乾淨盲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞