[D20,21] 抗俄衛國 100:Slava Ukraini ! /波蘭、捷克及斯洛文尼亞總理將到訪基輔

1001 回覆
51 Like 4 Dislike
應該係去堪察加半島車返D BUK SAM / S300返本土, 再用西伯利亞鐵路運返去歐洲

睇嚟俄仔嘅SAM都用得7788, 唔夠貨要抽調遠東防美帝嘅SAM
其實唔明點解要傾 烏克蘭被人打到豬頭有咩好傾 俄佬宜家停戰又要面對制裁又無面
俄佬
做比啲歐美左膠政要睇,而家係俄狗欺負弱小但係願意和談,畫面靚啲,日後出兵民意都支持
如果唔係歐美國家唔比武器
WSJ話美國會公佈新嘅十億美金軍援俾烏克蘭,過去三星期嘅軍援係14-18年總和

https://twitter.com/shashj/status/1504071984132628483?s=21

烏克蘭邊有可能接受裁軍
有足夠預警同電子戰支援, 用SAM都可以做到有限嘅區域NFZ

畀埋戰機就仲好, 不過得廿幾架加埋要機場同航油, 先係烏西設立NFZ保護連接東歐嘅生命線, 有餘力先再推去基輔
即刻制裁搞到俄羅斯冇能力正式出兵烏克蘭
射民航機等同宣戰想問宜家出兵未

你up乜鳩
黑仔班友唔制裁你係度屌個受害者

射民航機等同宣戰蘇聯冷戰成日射一早比人開波啦

你以為佢個陣冇告冇調查咩
國際wfc你你覺得馬來西亞可以做得到幾多嘢
SAM係西部Lviv應該夠做NFZ?始終基輔有事時應該成個政府會搬去果到
係馬來西亞
澳洲
同荷蘭
想問夠曬力做野未?
得罪講句,而家仲邊個信俄佬 d軍備
我係印度佬即刻偷偷地換晒佢
我反而想問你覺得馬來西亞澳洲荷蘭可以有乜力做嘢
何況假如連仔冇賣慘全世界都WFC烏克蘭
德國直頭話烏克蘭幾個鐘內消失所以唔洗理
想問當年三國政府做緊咩
一個五眼一個歐盟
你話呢
烏克蘭仲有力繼續打
歐洲仲加碼俾防空
我係烏克蘭都唔停啦
布癲狗跪係到認錯就考慮下
西方咪同你係咁依制裁囉

五眼歐盟話知你啦

英美法德啲大佬唔參與你覺得可以因打架飛機落嚟就同你開拖咩
我一路斷九估係歐美一定等埋支共落水先會開大片,廢事放生佢比佢做佛朗哥,不過俄佬太柒,搞到中共依家 ON99 舉旗不定唔上唔落。。。對烏同香港都係最差 scenario
當年制裁左d咩?
歐盟仲話要加碼同俄狗買天然氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞