[D20,21] 抗俄衛國 100:Slava Ukraini ! /波蘭、捷克及斯洛文尼亞總理將到訪基輔

1001 回覆
51 Like 4 Dislike
Rip
好似傳緊遠至太平洋艦隊都要派人嚟

https://twitter.com/jackdetsch/status/1503869442337431552?s=21
其實烏克蘭人都同俄羅斯打交道同相處好耐
應該了解俄國人D手段
一定要有駐軍/他國協防條約先有得傾,同埋之後入硬EU(不過Ukraine內部問題有排搞)
係 過左2個幾星期 場戰爭既網絡輿論熱度都凍哂 班人都已經開始轉移去其他話題……
咁打仗法, 已經完全失去理智.

係咪要用調曬啲兵去打?
主要係無乜新聞. 而家俄佬無乜攻勢.
https://twitter.com/jimsciutto/status/1504067534684921862?s=21

CNN 記者話美國同北約運緊防空系統比烏克蘭,可以攔截巡航導彈同比刺針更遠射程
土耳其俾唔俾佢過條海峽? 之前話唔俾過.
我估佢指陸戰隊個類坐飛機過黎,d裝點過嚟就唔知佢
搞咗成十日有多,終於運。
重現日本二戰既白痴野: 運晒啲兵上前線, 但無裝無補給.
之前唔係話唔肯比?
個個趁而家拎哂D新玩具去試
唔係話運咗等於開戰?
又係英國行先佢哋先跟
NATO開戰幾日之後就話會俾套防空系統Ukraine,之前係開戰前Germany唔show Ukraine
之前唔比應該係米格29戰機,跟住吹過一輪話俾S300就無左下文,依家話俾其他防空系統佢
無理佢繼續送武器 只係nato兵唔參戰
舊蘇聯玩具黎,俾新野烏克蘭都未必識用
人生太短 出手要更大
S-300 斯洛伐克有,但話唔夠數量呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞