[D20,21] 抗俄衛國 100:Slava Ukraini ! /波蘭、捷克及斯洛文尼亞總理將到訪基輔

1001 回覆
51 Like 4 Dislike
點解呢排咁少聲氣?
究竟係咪仲打緊
俄佬開頭唔係好勇架咩?究竟而家打成點?有咩地方係俾俄佬拎左?
美軍判斷,俄軍對於在烏克蘭的軍事目標只有「少許甚至沒有」進展
基輔受到更頻繁的遠程火力打擊,但俄軍仍在基輔西北10英里遠、東面12英里

美軍判斷,俄軍與烏軍雙方開戰至今仍分別保有約90%戰力

美軍沒有觀察到俄軍從國內運輸額外兵力、補給進入烏克蘭
儘管俄軍可能有在考慮自身的後勤問題

沒有觀察到白俄羅斯參戰

沒有觀察到四十英里貪食蛇有在動,仍然塞車

唔知俄軍想點
塞左好多日車 應該等到比烏軍炸死都未塞完
當蛾有 20 萬人參戰,每日都要60 萬份餐送到前線,仲要運去人生路不熟嘅地方,點搞
fox 一向撐俄
拜登敢學當年甘迺迪訪問西柏林,今次期中選舉應該保到兩院
薩拉熱窩圍城,到轟炸塞爾維亞,隔左七年。
以國家為單位既決策者,往往係用年去計算,唔會快。
阿侵係超另類既總統。

北約短期係唔會出兵。而家要確認中國既態度。
如果中國唔再支持俄國,咁北約就唔需要出兵,拖就得。
如果中國唔轉軚死攬俄國,就會擴時日久,
北約會睇準時機再出,但佢動員需要時間。

而家北約入面好多國家都未做好準備。
美國應該只會防守,烏克蘭佢唔會主動參戰。
佢要睇太平洋。
打仗就係咁啦 只係俄國太窮
https://ptt.reviews/Military/M.1647373863.A.D77
下次記得貼source

ptt入面有寫佢個source邊度黎,
係由幾條twitter整理出黎。詳情自己睇
俄軍而家開始掠奪當地人。
貪食蛇
仲想博強國出走畀物資

人地要畀要好多「程序」 同「物資」 同「儀式」

banner國唔係浪得虛名

但留意, 畀你既野多數無用 但要感恩
另外,ptt嗰邊都有人講,
覺得美軍既公開戰報係偏向俄軍,帶緊風向。

呢個講法有一定合理性,喺一個獨裁體制入面,
個個報喜不報憂,普京可能唔知前線真相。
美國佬無理由放啲堅料出黎俾錯京知咁笨柒。
條車龍係咪耐唔耐就比烏克蘭無人機炸下?
到咗好耐啦 應該食完晚飯 沖埋涼揼埋骨上埋房happy緊
所以我會睇英國情報部果邊的戰報,會比較客觀。
美國本土d人唔係話好支持今次廢登既反應咩?就係美國乜都唔做
之前有相 將車泊埋左一邊
係,美國人覺得歐陸事務唔關佢地事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞