[D20,21] 抗俄衛國 100:Slava Ukraini ! /波蘭、捷克及斯洛文尼亞總理將到訪基輔

1001 回覆
51 Like 4 Dislike
係咪真架
金仔: 喂大佬呀你咪咁痴線啦, 你睇我得閒射下飛彈R下著數咪算囉, 搞咁多做乜啫
ISW一直都高估俄羅斯(唔係唔客觀)
我唔記得佢地講過幾多次圍攻基輔
烏克蘭問題屌鳩侵,這個我聽過,跟本只有弱智先會信
咁細支野咁大(電子)威力,
咁既尺寸真係攔截唔到,
細過美佬果支MALD好多
俄佬的確係想圍攻基輔
只係俾烏克蘭多次成功抵抗到
我估澤仔同西方國家對住呢班Neo-Nazi真係又愛又恨,
愛呀速營(而家應該改名叫呀速旅)夠愛國,夠憎俄佬,
恨呀速營承認自己係新納粹,同埋講明自己種族主義白人(阿利安人)至上,
你知而家班左癌最撚驚種族歧視呢四個字。
Size都唔同
好心佢留番d 彈藥遲下風平浪靜先射啦,依家冇人理佢架啦
其實ISW沒高估 佢係Twitter堆地圖中已經算比較中立果類
(好多圖劃得俄占區非常大 好多圖劃得非常小)

另一個更仔細Source Jomini of the West
有更仔細戰爭圖

Twitter有一堆人
聲稱俄羅斯只係佔路
將俄占領土 劃到一條條路 佔領非常小地方
果班唔係主流看法 只係Twitter有小一班pro烏既人 自己諗出來既野
就算係其他pro烏人眼中 都覺得呢班人鳩劃

英國國防Ministry of Defence 張圖
都係用占領區 而唔係路去睇
[img]https://pbs.twimg.com/media/FN5EoeYWUAYKeMj?format=jpg&name=large
[/img]
其實好似戰機啲towed decoy咁姐

去到MALD-J已經變成攻擊型jammer/decoy,比起呢種相對自衛型嘅係唔同應用
如果呢個係俄佬既propaganda, 只能夠用石頭腳去形容
西方樂於唔參戰住,同你俄佬拖,只係各取所需。

雖然最終都係會參戰。
本來呢台戲係做得唔錯
但當有news話個女職員只係罰幾百蚊了事
成件事就好鬼了
會偏向俄方少少,英國國防部就見乜講乜,客觀d。
有冇人貼返playstation嗰張圖?
北韓拎拎舍舍有一部ps喺平壤,
大家都估係咪金仔黎
唔係係本身民兵組織收入左烏軍咩
核平倫敦,巴黎鐵塔斬首,夷平貝蘭登堡門... 應該都未算
係呀,
然後烏克蘭成爲左全球首個二戰後有新納粹黨戰鬥部隊既國家...
我一直唔明點為之新納粹 烏東個班非法入境者多 仲有烏東個兩個城成日話有獨立 公投 但擺明係一個非法公投來
冇人同佢握手搞到佢傻左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞