17-18 學年 TOP UP, SF, 非八大專區 3

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

edu未,thei過咗

edu未,thei過咗

edu未,thei過咗

如果cie比人reject咗 敲門有冇用

難D

但我連interview都未有就比人reject咗
Cgpa2.9

咁可能連first round都入唔到咩科嚟??

正常2.9收架喎

我first round太遲報 而家好後悔 所以諗仲可以點
Bus嚟㗎
我2月報hsmc到宜家都未有offer
cgpa得2.67
係唔係已經收皮
Poly speed top up 普通嘅科一般要幾多CGPA? 小弟space CGPA3.1X 。同埋我想問,poly speed 上堂係咪即係在紅磡poly上堂?

求指點
Poly speed top up 普通嘅科一般要幾多CGPA? 小弟space CGPA3.1X 。同埋我想問,poly speed 上堂係咪即係在紅磡poly上堂?

求指點

咩科? 3.1x 都讀speed咁睇唔開

隔離surv hkis認左
Bem就唔清楚

比左offer
我聽朝interview
ive hd gpa好低,又唔係讀building

有得in就有offer,去interview係問你有冇錢讀哂咁多credit

但我有個同事去報
佢hd 又係唔係讀building
面試到最尾比人話gpa低

點低法?最後應該都有offer

無問
但我gpa得2.5

收架,你幾時報?

好早有offer喇
因為我本身已經入左行
同埋我gpa過3有突
好似4月已經比左offer
唔係building又gpa低就窄左d喎

edu未,thei過咗

原本想讀

隔離surv hkis認左
Bem就唔清楚

比左offer
我聽朝interview
ive hd gpa好低,又唔係讀building

有得in就有offer,去interview係問你有冇錢讀哂咁多credit

但我有個同事去報

無問
但我gpa得2.5

收架,你幾時報?

好早有offer喇
因為我本身已經入左行
同埋我gpa過3有突

好多人報但冇去in

edu未,thei過咗

原本想讀

巴打agpa過3應該入到thei

edu未,thei過咗

原本想讀

唔過3係咪就入唔返year3 屌 如果我有3都揀 cu information eng啦

求指點

咩科? 3.1x 都讀speed咁睇唔開

Poly要刷排名 想同space/HKcc劃清界線

利申:發夢見到

edu未,thei過咗

原本想讀

唔過3係咪就入唔返year3 屌 如果我有3都揀 cu information eng啦

補credit讀多年唔緊要 佢係in都唔比我in 巴打你space既課程同ive hd差唔多? 係咪有實習 重pratical多啲

edu未,thei過咗

原本想讀

過3都入唔返year3cu info eng收3?
想問有冇人讀design hd 成功讀到hku space business top up

edu未,thei過咗

原本想讀

hkcc record上年收3 Btw,edu個offer係咪癲 2+5年 讀完都就30

edu未,thei過咗

原本想讀

hkcc record上年收3 Btw,edu個offer係咪癲 2+5年 讀完都就30

係25歲
cgpa得2.67
係唔係已經收皮

你報咩科,in左未?正常你in左一個月內點都有通知,如果唔係你打去問下好啲

但我有個同事去報

無問
但我gpa得2.5

收架,你幾時報?

好早有offer喇
因為我本身已經入左行
同埋我gpa過3有突

好多人報但冇去in

cgpa差0.03 上星期五sd求請信左去恒管
當日即時覆email叫我upload番張transcript先
跟住到現家都未有影剩係報左佢 有d驚

我都係差0.03 CGPA
Send去office 求情
Office 話 pass俾department 處理
等咗10日都無料到
啱啱踩上去department 問
佢話唔考慮 special case
😭仲可以點算

想問問大家
恒管claim完offer之後係咪會再出信叫你過多一排先交5000蚊,定係即日要交?

應該claim offer個日會有張letter叫你2日內交
cgpa得2.67
係唔係已經收皮

報year 2定year 3?
Year 3寫明cgpa > 2.8先收
Year 2 > 2.6

但我有個同事去報

無問
但我gpa得2.5

收架,你幾時報?

好早有offer喇
因為我本身已經入左行
同埋我gpa過3有突

好多人報但冇去in

Surv可以點入行,勞工處搵?
cgpa得2.67
係唔係已經收皮

報year 2定year 3?
Year 3寫明cgpa > 2.8先收
Year 2 > 2.6

絲打知唔知hsmc收唔收非商科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞