17-18 學年 TOP UP, SF, 非八大專區 3

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

係 主要都做mid-term&exam同做&交project
mid-term多唔多我就唔知 不過project就做緊架喇

我都仲諗緊,in就in完bnf 收就應該收
但咁樣諗一諗讀mkt好似好d

我d讀fin既fd個個講起考試就諗爆個頭
但mkt個d多數只係煩project

我無乜腦 可能mkt會好d

千其唔好咁講 遇到個好老師
打通你既任督二脈
可能會科科A呢

今日ou send email 問我接唔接受讀管理學year2 (本身報左year3) 咁係咪姐係有機有offer?

YES

依個時候要等幾耐sin出offer

幾日-1星期啦 你要預備定3萬蚊留位

今日都味有 好驚呀
收到thei 同speed offer
咁多位巴打會點揀 有咩意見?

thei
利申:有polyu award offer reject咗入thei

thei
利申:有polyu award offer reject咗入thei

真唔真
polyu award 喎 ,係咪果科唔係興趣炸

咩科
你地讀文/商科真係好 起碼有恆管揀
讀理/工 gpa唔高無乜可以揀

n賤 gpa 2.5 係咪得返shape果d?

試下ou speed啦

Reference letter又試過 email都sd過
Sd到自己都覺得有d煩
不過今晚都諗住再sd過

Ref letter hsmc好似唔睇既
利伸 連reg letter都冇都入到

聽講bnf 好難讀

thei

真唔真
polyu award 喎 ,係咪果科唔係興趣炸

Award好多垃圾科
早幾年未搞speed award就好多科讀
Ou nursing 同CIHE nursing 係認受性上有冇分別?

Ref letter hsmc好似唔睇既
利伸 連reg letter都冇都入到

聽講bnf 好難讀

升scope 有冇得拎三萬
升scope 有冇得拎三萬

No

聽講bnf 好難讀

我cgpa 3.5 ielts 7
想tran一定要考ielts呀 最少死個6.5出黎 gpa唔夠人高就要攞個7出黎

我cgpa 3.5 ielts 7
想tran一定要考ielts呀 最少死個6.5出黎 gpa唔夠人高就要攞個7出黎

speed比offer我 留位費個deadline係3月 我依家先交係咪無左個offer啦
speed比offer我 留位費個deadline係3月 我依家先交係咪無左個offer啦

點解依家先交

點解依家先交

因為我on9 唔知offer封email 有得click 開下面仲有debit note

點解依家先交

因為我on9 唔知offer封email 有得click 開下面仲有debit note

3月就要留位
正一學店
報恒管洗唔洗upload 埋身分證背面?

唔洗啦

見到巴絲講恒管 可以分享少少...
當年DSE我都好迷惘 唔知讀asso定SF好
好多人都話asso升番上UGC會易D 但又覺得有個degree揸手好D 同埋恒管degree認受性會比top up高 考得好有高gpa一樣可以tran走
入到去讀SCM 當初揀係因為覺得依科唔係間間有得讀 同BBA比好似多D優勢 之後讀落覺得都幾得意 唔係死背theory 而且又專d 我就無tran到U但都見身邊有朋友tran到去poly city 所以係絕對無問題
真心講句 恒管都有好多有heart既professor 教得好好 雖然上堂計attendance好似好中學咁 不過都係想你上堂姐 話哂俾得咁貴學費

點解依家先交

3月就要留位
正一學店

我應唔應該打返去柒

點解依家先交

3月就要留位
正一學店

我應唔應該打返去柒

打啦
報恒管洗唔洗upload 埋身分證背面?

唔洗啦

見到巴絲講恒管 可以分享少少...
當年DSE我都好迷惘 唔知讀asso定SF好
好多人都話asso升番上UGC會易D 但又覺得有個degree揸手好D 同埋恒管degree認受性會比top up高 考得好有高gpa一樣可以tran走
入到去讀SCM 當初揀係因為覺得依科唔係間間有得讀 同BBA比好似多D優勢 之後讀落覺得都幾得意 唔係死背theory 而且又專d 我就無tran到U但都見身邊有朋友tran到去poly city 所以係絕對無問題
真心講句 恒管都有好多有heart既professor 教得好好 雖然上堂計attendance好似好中學咁 不過都係想你上堂姐 話哂俾得咁貴學費

點樣好似中學咁?
今年入SCM Year3
SCM 會唔會好多project, assignment 要做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞