17-18 學年 TOP UP, SF, 非八大專區 3

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
而家最新情況喺咪Speed同CIE嗰啲八大自資都會有30000資助?

唔係

陳健波解釋因財委會已通過批准朱凱廸提出臨時動議,故按議事規則准許朱要求打鐘表決,「呢個議事規則可能要改。」朱凱廸接連再提出將3萬元資助以「錢跟人走」方式推行,及先訂好自資院校學費監管制度才提供3萬元資助的議案,兩議案均獲建制派放行通過。

即喺八大自資有機會有資助?

臨時動議 無法律效力
只係比 教育局 政府 作回應/作政策改良既考量點

你知⋯ 明益自己友(自資校長 紅色背景)
咁八大 點會有份
問fd借acc..有野想請教下咁多位巴打,我之前讀到HD...因為屋企有d問題成績差到不得了,cgpa2.5,做左野幾年想讀番個part time degree.搵過資料我應該只可以讀到啲topup,但係見咁多位都話唔好入scope 個啲,所以想問下除左scope speed...我其實係咪冇其他選擇,多謝咁多位先

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Thanks 巴打

ou

Thanks 巴打,其實之前同個朋友一齊睇資料讀咩好,就咁睇
Speed,OU 讀4年
Scope 讀2年幾
我朋友想讀A&F又想快所以就話scope啦,我自己就想讀Acct所以未諗到,雖然我自己知自己事但都希望唔好揀錯

入ou acct yr3啦你個gpa夠哂

真心唔知,巴打可否講多少少?

前面有位巴打cgpa2左右有ou occunt offer

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Thanks 巴打

ou

Thanks 巴打,其實之前同個朋友一齊睇資料讀咩好,就咁睇
Scope 讀2年幾
我朋友想讀A&F又想快所以就話scope啦,我自己就想讀Acct所以未諗到,雖然我自己知自己事但都希望唔好揀錯

哦,我會錯意以為你話直入yr3,1年畢業

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Thanks 巴打

ou

Scope 讀2年幾

真係直入oubyr3

ou

Scope 讀2年幾

真係直入oubyr3

The Bachelor of Business Administration (Hons) in Accounting (Full-time) programme (year-3 entry) (BBAHACCTF3), 咁正重要有hon ?
cie 幾時再派off呀

好多同學今日聽日後日reg day
可能如果有人唔出席會再派?
去恆管讀中文好似死路一條咁

千期唔好入恒管商科以外嘅科目

CIE喺咪冇得再報名?
原來CIE學位都咁搶手
去恆管讀中文好似死路一條咁

千期唔好入恒管商科以外嘅科目

讀文科唔好問前景

CIE喺咪冇得再報名?
原來CIE學位都咁搶手

Survey好多都揀cie...

人數超越恒大,估唔到

CIE喺咪冇得再報名?
原來CIE學位都咁搶手

人數超越恒大,估唔到

Bu cert 吸引嘛
你試下換做cie cert
睇下有冇人報
Btw希望有人唔要cie offer
個fd 係waiting list

CIE喺咪冇得再報名?
原來CIE學位都咁搶手

人數超越恒大,估唔到

Bu cert 吸引嘛
睇下有冇人報

但係僱主會唔會一check就知龍與鳳架?

呢層唔知
Hsmc 幾時reg day?

CIE喺咪冇得再報名?
原來CIE學位都咁搶手

人數超越恒大,估唔到

Bu cert 吸引嘛
睇下有冇人報

其實CV打咗就讀年份同畢業年份,好難唔知

CIE喺咪冇得再報名?
原來CIE學位都咁搶手

人數超越恒大,估唔到

Bu cert 吸引嘛
睇下有冇人報

其實CV打咗就讀年份同畢業年份,好難唔知

Cie d科張cert寫住 bcom xxx 咁架,例如acct叫bcom acct 但ugc就寫 acct咁 不過有d僱主係分唔清
利申:唔知有無記錯
HD上Thei year 3
有冇3萬拎
本身冇3322
新手想問下SCOPE 係咪讀唔過?
因為冇其他OFFER......定係做野算? thanks

註冊嗰日
新手想問下SCOPE 係咪讀唔過?
因為冇其他OFFER......定係做野算? thanks

巴打pt/ft? 因為我都想知scooe衰咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞