17-18 學年 TOP UP, SF, 非八大專區 3

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
通過左 動議... "本委員會要求 八大自資學士學位 本地生 都獲得30,000資助"

20票贊成 18票反對 1票棄權
OU會唔會即場比OFFER?

正路應該唔會,佢要你上網check完再翻去拎offer letter

其實我怕OU無哂YEAR3 OFFER 但另一個TOP UP要我8月1前交學費

佢冇話幾時派offer咩?
我地前日in ou 佢話24號上網check

我陣間先去IN
因為我6月尾果陣先APPLY
怕無哂YEAR3 OFFER
CGPA得2.9既垃圾IT狗

我岩岩in完
最後佢話你地返去等消息
Btw 同行in個兩個唔著裇衫
一個professor 問深入d就唔識
一個一輪咀講
我都係it狗...

bro你岩岩幾點in?
唔好相認 我都係岩岩in既

正路應該唔會,佢要你上網check完再翻去拎offer letter

其實我怕OU無哂YEAR3 OFFER 但另一個TOP UP要我8月1前交學費

我陣間先去IN

我岩岩in完
最後佢話你地返去等消息
一個一輪咀講
我都係it狗...

bro你岩岩幾點in?

我in 3點3
但等到3點搭5先in得
八大self fund都係無改,因為動議無法律約束力
所以都係得個 口頭上"要求"
通過左 動議... "本委員會要求 八大自資學士學位 本地生 都獲得30,000資助"

認真?
同學仔 袋💰啦
【18:03】財委會完成處理所有由議員提出的臨時動議,開始就特首林鄭月娥提出36億教育新資源撥款進行表決,以43票贊成、3票反對、6票棄權獲通過。
去恆管讀中文好似死路一條咁

千期唔好入恒管商科以外嘅科目
可唔可以通過埋8大sf

我陣間先去IN

我岩岩in完
最後佢話你地返去等消息
一個一輪咀講
我都係it狗...

bro你岩岩幾點in?

我in 3點3
但等到3點搭5先in得

我岩岩in果陣同你咁上下
一樣針住另一個黎問 但就只係問下我好廢既野
我答完都無問過我野
學費好貴
同學仔 袋💰啦
【18:03】財委會完成處理所有由議員提出的臨時動議,開始就特首林鄭月娥提出36億教育新資源撥款進行表決,以43票贊成、3票反對、6票棄權獲通過。

gooooaaaaalllllll
有錢喇屌

我陣間先去IN

我岩岩in完
最後佢話你地返去等消息
一個一輪咀講
我都係it狗...

bro你岩岩幾點in?

我in 3點3
但等到3點搭5先in得

我答完都無問過我野

可能你同我同group
我上面個堆係話我同組個兩個同學係點
Professor無咩野 成場好似傾計咁
我以為會咁癲問生字問盛

我陣間先去IN

我岩岩in完
最後佢話你地返去等消息
一個一輪咀講
我都係it狗...

bro你岩岩幾點in?

我in 3點3
但等到3點搭5先in得

我答完都無問過我野

可能你同我同group
我上面個堆係話我同組個兩個同學係點
Professor無咩野 成場好似傾計咁
我以為會咁癲問生字問盛

我應該唔係同你同組
但講左會自爆
佢係咁針住另一個 但又唔問我野
奇奇怪怪咁
問fd借acc..有野想請教下咁多位巴打,我之前讀到HD...因為屋企有d問題成績差到不得了,cgpa2.5,做左野幾年想讀番個part time degree.搵過資料我應該只可以讀到啲topup,但係見咁多位都話唔好入scope 個啲,所以想問下除左scope speed...我其實係咪冇其他選擇,多謝咁多位先
問fd借acc..有野想請教下咁多位巴打,我之前讀到HD...因為屋企有d問題成績差到不得了,cgpa2.5,做左野幾年想讀番個part time degree.搵過資料我應該只可以讀到啲topup,但係見咁多位都話唔好入scope 個啲,所以想問下除左scope speed...我其實係咪冇其他選擇,多謝咁多位先

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Thanks 巴打

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Thanks 巴打

ou

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Thanks 巴打

ou

Thanks 巴打,其實之前同個朋友一齊睇資料讀咩好,就咁睇
Speed,OU 讀4年
Scope 讀2年幾
我朋友想讀A&F又想快所以就話scope啦,我自己就想讀Acct所以未諗到,雖然我自己知自己事但都希望唔好揀錯

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Thanks 巴打

ou

Thanks 巴打,其實之前同個朋友一齊睇資料讀咩好,就咁睇
Scope 讀2年幾
我朋友想讀A&F又想快所以就話scope啦,我自己就想讀Acct所以未諗到,雖然我自己知自己事但都希望唔好揀錯

入ou acct yr3啦你個gpa夠哂
而家最新情況喺咪Speed同CIE嗰啲八大自資都會有30000資助?
而家最新情況喺咪Speed同CIE嗰啲八大自資都會有30000資助?

唔係

Hd得2.5
真係無其他選擇
Speed 喇
好過scope

Thanks 巴打

ou

Scope 讀2年幾

入ou acct yr3啦你個gpa夠哂

真心唔知,巴打可否講多少少?

認真?

依個係臨時動議
只係比教育部班人回應/思考

張超雄既其中一個37A

唔係

陳健波解釋因財委會已通過批准朱凱廸提出臨時動議,故按議事規則准許朱要求打鐘表決,「呢個議事規則可能要改。」朱凱廸接連再提出將3萬元資助以「錢跟人走」方式推行,及先訂好自資院校學費監管制度才提供3萬元資助的議案,兩議案均獲建制派放行通過。

即喺八大自資有機會有資助?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞